Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Een kijkje naar de eerste Lowlands-namen
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Elke week nemen we in Festival Friday een ander festival onder de loep en blikken we vooruit naar wat de komende editie ons gaat brengen. Nadat we onder andere Pinkpop en Best Kept Secret al hebben bekeken, is het deze week de beurt aan de eerste Lowlands-namen.

Kendrick Lamar

Het absolute hoogtepunt bij de eerste lichting namen is natuurlijk Kendrick Lamar. Hoewel bij de Grammy’s toch wat overvleugeld door Pinkpop-ganger Bruno Mars, is hij nog altijd een van de grootste sterren die onze planeet momenteel kent. Zijn album Damn. was genomineerd als beste album en momenteel gooit hij hoge ogen met de soundtrack van de Marvel-film Black Panther. Wij kijken dan ook erg uit naar zijn Lowlands-optreden.

Gorillaz

Deze virtuele band stond afgelopen november nog in de Ziggo Dome en komt dus tijdens het festival nogmaals terug om ons aan het dansen te krijgen. De muziekgroep die draait om Blur-zanger Damon Albarn maakte in de jaren ’00 furore met de single “Clint Eastwood” en bracht vorig jaar in april haar vijfde album Humanz uit. De band staat bekend om het visuele spektakel en de vele gastoptredens die plaatsvinden tijdens hun shows. We zijn erg benieuwd hoe dit op een van de grote Lowlands-podia uitpakt.

The War on Drugs

Indie-favorieten The War on Drugs staan voor het eerst sinds 2015 weer op een Nederlands festival. De band brak met het in 2004 verschenen album Lost in the Dream door bij het grote publiek en inmiddels ligt ook de opvolger A Deeper Understanding in de winkels.

Hier zijn de eerste 25 bevestigingen voor Lowlands 2018! Kijk op www.lowlands.nl voor uitgebreide informatie. De kaartverkoop gaat zaterdag 10 februari om 11:00u via Ticketmaster van start. #LL18 Tot in de Free State of LLow!

Een bericht gedeeld door Lowlands (@lowlands_fest) op

Naast deze drie grote namen staan ook Bonobo, Dua Lipa, Dropkick Murphy’s en Rag ’n Bone Man op het podium in Biddinghuizen. Traditiegetrouw druppelen de Lowlands-namen maar langzaam binnen, dus houd deze site goed in de gaten voor het laatste nieuws.

A Campingflight to Lowlands vindt dit jaar plaats van 17 t/m 19 augustus. De kaartverkoop is gestart en weekendkaarten zullen € 195,00 kosten. Het festival verkoopt geen dagkaarten.