Doorgaan naar artikel
Nieuwe toetsenbord Razer Huntsman aangekondigd
Cindy van Gerwen
Cindy van Gerwen
Profiel
Hardwarefabrikant Razer heeft de nieuwe gaming-toetsenbordlijn Razer Huntsman aangekondigd. Deze lijn bestaat uit een tweetal toetsenborden die uitgerust zijn met de nieuwste Opto-Mechanical Switches, ontwikkelt door de fabrikant zelf. Deze maken gebruik van optische technologie die door middel van infrarood licht elke toetsaanslag registreert. Met een activeringspunt van maar liefst 1,5mm wordt de toets 30 procent sneller geactiveerd dan traditionele mechanische switches. De levensduur van Razer’s eigen ontworpen switches is honderd miljoen aanslagen. Dankzij het design zijn er minder bewegende delen en dus minder sprake van slijtage.
De Razer Huntsman- en het Razer Huntsman Elite-toetsenbord ondersteunen beide Chroma-verlichting in elke toets, met keuze uit maar liefst 16,8 miljoen kleuren. Deze kunnen via de Razer Synapse 3-software aangepast worden. De lichtprofielen worden ook geïntegreerd in verschillende games voor dynamische effecten die op de gameplay reageren. Razer Chroma-bezitters kunnen hun toetsenbord koppelen aan andere Razer Chroma-producten en synchroniseren met slimme verlichting in huis via de integratie van Philips Hue met Razer Chroma.
De Razer Huntsman is vanaf juli beschikbaar voor een adviesprijs van € 159,99. De Razer Huntsman Elite is iets luxer doordat deze een ergonomische polssteun bevat en een extra multifunctionele draaiknop. Daarnaast bevat deze extra verlichting onder de toetsen. De Huntsman Elite is ook vanaf juli beschikbaar voor een adviesprijs van € 209,99.