Review: All-Star Fruit Racing (Switch)

Johan van de Westerlo, 11 juli 2018
Profiel
Hoewel All-Star Fruit Racing op veel aspecten lijkt op Mario Kart biedt het toch een andere speelstijl die wat sneller lijkt. De omgeving ziet er leuk en kleurrijk uit en bevatten voldoende content om er flink wat uren mee zoet te zijn.

Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat racegames verschenen. De ene is vooral gericht op realiteit en de andere wat meer op fantasie. Tot deze laatste categorie behoort All-Star Fruit Racing.

Wanneer je de game start en middels een tutorial door de opties wordt begeleid, valt al snel op dat de game erg veel weg heeft van de Mario Kart-franchise. In kleine karts wordt rondgescheurd en onderweg zijn verschillende fruitstukken te verzamelen om deze vervolgens in jouw voordeel te gebruiken. Eenmaal bekend met de besturing en opties kan je aan de slag in verschillende modi.

Voor de races kan er gekozen worden uit verschillende soorten karts met daarbij een eigen coureur. Elke kart heeft een zogeheten Juicer, een systeem dat uit vier afzonderlijke tanks bestaat. Tijdens de races kun je items verzamelen om deze reservoirs vullen. Zodra er een vol is kan je met een druk op de knop een speciale aanval uitvoeren. Denk hierbij aan een korte snelheidsboost, een mini tornado of het schieten van fruit om je tegenstanders uit te schakelen. Naast de vier tanks beschikt elke bestuurder ook over een eigen Mega-Juice power-up voor een extra speciale aanval. De mogelijkheid om meerdere soorten aanvallen uit te voeren zorgt er tevens voor dat er meer strategie bij de races komt kijken. Het gooien van fruit heeft bijvoorbeeld geen zin als je voorop rijdt. Je kunt deze dus beter bewaren tot hij beter van pas komt.

Grafisch gezien is All-Star Fruit Racing vrij goed. Dit komt mede door de fleurige omgeving waar veel fruitstukken in voorkomen. Er is veel aandacht besteed aan de details waardoor het er voor het oog wat leuker uit ziet. Vrijwel elk parkoers heeft zijn eigen unieke eigenschappen en onderscheidt zich van de anderen. In dat opzicht heeft ook veel weg van Mario Kart. Er is tevens goed gebruik gemaakt van verschillende kleurenpaletten en het baanwerk is strak ontworpen. Dit maakt het mogelijk om soepel door de baan te scheuren zonder dat het vreemde bochten of onlogische obstakels bevat die je belemmeren. All-Star Fruit Racing bevat verschillende eilanden waar de races op plaatsvinden. Het totaal aantal van 21 banen is meer dan voldoende om je voorlopig wel mee te vermaken.