Doorgaan naar artikel
Nieuwe Hearthstone-set komt volgende maand uit
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

De nieuwe Hearthstone-set, The Boomsday Project, komt uit op 7 augustus. De set voegt 135 nieuwe kaarten toe aan het spel en er worden voor het eerst legendarische spreuken geïntroduceerd. Er waren al wel legendarische ‘Quests,’ maar die hebben hun eigen categorie. Alle informatie is te vinden op de officiële website.

De nieuwe set introduceert de sleutelterm ‘Magnetic.’ Een minion met magnetic kan als normale minion gespeeld worden, maar hij kan ook versmelten met een andere minion met het subtype ‘Mech’ om zijn kracht en vaardigheden daaraan toe te voegen. Bovendien komen er ‘Project’-kaarten, die een zeer krachtig effect hebben, maar waar je tegenstander ook van profiteert. Tenslotte zijn er ‘Omega’-kaarten, die een speciaal effect hebben als de kaart gespeeld wordt als een speler tien manakristallen heeft. De kost om de kaart te spelen blijft hetzelfde.

Fans kunnen voor €49,99 vijftig packs preorderen. Ze ontvangen dan bovendien een speciale card-back en een willekeurige legendarische kaart van The Boomsday Project in zijn gouden vorm. Het is ook mogelijk voor €79,99 tachtig kaarten te bestellen, waar spelers alle voorgaande bonussen bij ontvangen, maar ook Mecha Juraxxus, een nieuwe hero-skin voor Warlock. Een bundel kopen sluit de ander niet uit.

Waarschijnlijk komt er, net als bij voorgaande uitbreidingen, een singleplayer-modus. Deze modus is echter nog niet aangekondigd.