Doorgaan naar artikel
Konami kondigt nieuwe PES 2019-partner aan
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Verrassend nieuws vandaag vanuit de hoek van Konami; AS Monaco is namelijk aangekondigd als officiële PES 2019-partner. Dit houdt in dat de voltallige selectie gescand zal worden en dat ook het stadion van de club in het spel zal worden opgenomen. Sinds een paar jaar is Konami druk bezig met het werven van dit soort contracten, om zo een beetje bij te blijven in de licentiestrijd met FIFA. Recentelijk werd ook Schalke 04 uit Duitsland op deze manier toegevoegd aan het spel, nadat de Dortmund-licentie werd verloren.

In de vorige editie werden ook al Valencia, Liverpool, Arsenal en Fulham op deze wijze opgenomen en zoals bekend is ook FC Barcelona groots aanwezig. Daarnaast zijn voor PES 2019 ook al zeven nieuwe volledig gelicenseerde competities opgenomen. Konami timmert dus behoorlijk aan de weg en we krijgen ongetwijfeld nog meer van dit soort aankondigingen voor en na de release.

PES 2019 zal op 30 augustus verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc, ruim een maand voordat de concurrentie in de schappen ligt.