Doorgaan naar artikel
Battlefield 5-open beta komt eraan
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De release komt steeds dichterbij en de gesloten beta is achter de rug. Dit houdt in dat ook het grote publiek even aan de slag kan met de Battlefield 5-open beta.

Liefhebbers kunnen vanaf 6 september een voorproefje van de game beleven. Mocht je hem al hebben besteld, dan kan je zelfs al vanaf 4 september deelnemen. Ook de leden van EA Access, Origin Access en Origin Access Premiere hebben vervroegd toegang. De beta is beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc en is vanaf 3 september al te downloaden.

Voor de Nederlandse gamers is de beta extra spannend gezien de map in Rotterdam speelbaar is in de Conquest-modus. Arctic Fjord, een map in Noorwegen, is ook speelbaar. Deze is ook aanwezig in de Grand Operations-modus. Deze bevat meerdere spelrondes waarvan elke ronde wordt beïnvloed door het resultaat van de vorige.

Daar bovenop kan je ook aan de slag met de Tides of War. In deze modus wordt om de paar maanden door DICE een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Elk hoofdstuk vertelt een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Het eerste hoofdstuk is in de beta aanwezig.

Battlefield 5 is vanaf 19 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.