Doorgaan naar artikel
Devil May Cry 5
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Devil May Cry 5 heeft alles aan boord om een hele goed game te worden. De demo was een en al spektakel, op het gebied van gameplay en ook grafisch, en wij kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar maart.

Wij zijn Gamescom 2018 goed begonnen met een bezoek aan Xbox. Drie uur lang hadden wij de tijd om de nodige spellen te spelen. Helaas waren wij natuurlijk niet alleen en dat heeft bij een aantal games voor een wachtrij gezorgd. Echter stond er nergens zo’n lange rij als bij Devil May Cry 5, wat niet zo heel gek is natuurlijk, want het was voor de meeste pers de eerste echte mogelijkheid om met dit nieuwe deel aan de slag te gaan. Wij zijn onze Gamescom 2018 begonnen met een wachtrij-sessie van zo’n twee uur. De grote vraag is natuurlijk of dit het waard was.

We gaan jullie niet langer in spanning houden en zullen meteen het antwoord verklappen: het was het 100% waard. De demo was een groot spektakel vanaf de eerste minuut; van de prachtige cutscenes tot en met het pittige gevecht met de eindbaas. Of het nu kwam omdat we op een Xbox One X mochten spelen, weten we niet, maar het zag er werkelijk waar prachtig uit. En dan hebben we het niet alleen over de cutscenes, maar ook de rest. De verschillende monsters die je pad kruisen zijn prachtig vormgegeven, met de eindbaas als kers op de taart. Ook de omgeving is voorzien van de nodige details en, hoewel het vrij duister is, ziet het er goed en duidelijk uit.

Maar Devil May Cry 5 zal het niet alleen moeten hebben van het grafische gedeelte, want dit soort spellen leunen enorm op de gameplay. Gelukkig zit dit ook helemaal goed en leek onze speelsessie een vloeiende reeks van zwaardslagen en special moves. Dit moeten jullie overigens maar van ons aannemen, want we hebben geen opnames gemaakt. Wat misschien nog wel het allerbeste is, is dat je de besturing van deze game heel erg snel onder de knie hebt. Zeker wanneer je vorige delen gespeeld hebt, of spellen als Bayonetta en Bayonetta 2. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij gewoon niet kunnen wachten op het eindproduct om te zien of ook het verhaal dezelfde kwaliteit biedt als de rest. Devil May Cry 5 heeft wat ons betreft alles aan boord om Game of the Year te worden in 2019.

Devil May Cry 5 zal op 8 maart 2019 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.