Doorgaan naar artikel
Gamescom Nintendo-line-up
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Gamescom Nintendo-line-up is erg sterk te noemen. De vele third-party-games gaan de console weer een stukje aantrekkelijker maken, al zijn er voor dit seizoen wel wat weinig toppers van Nintendo zelf.

Vorige week konden wij in Keulen ook aan de slag met de Gamescom Nintendo-line-up. Denk daarbij aan Super Smash Brothers Ultimate, maar ook aan Super Mario Party. Ook waren er third-party-spellen aanwezig. Lees hieronder onze ervaringen met een aantal van deze spellen.

Nintendo

Naast de spellen van Nintendo zelf, konden we ook met games van andere ontwikkelaars aan de slag. Zo speelden we Diablo III. De demo gaf ons de mogelijkheid om met allerlei klassen van level 70 rond te lopen om te proberen hoe de handheld-modus werkt voor het spel. Dit werkte erg goed, waardoor de Switch-versie van Diablo III erg geschikt is voor hen die de game nog niet eerder hebben gedaan of juist onderweg willen beleven. Grafisch ziet het spel er minder uit dan op de krachtiger consoles, maar dat hadden we wel verwacht.

Nintendo

De Dark Souls-serie is erg populair en de vraag was of de Switch-versie net zo soepel zou draaien als op de andere consoles. Na een tijdje spelen kunnen wij zeggen dat dit gelukkig het geval is. Er zullen soms wat kleine vertragingen zijn zodra het druk wordt, maar gelukkig zijn die momenten schaars. Het is tof om een dergelijke game mee te kunnen nemen voor onderweg. Verder is er niet veel veranderd aan de game, maar het spel draait verrassend goed op de kleine console.

Nog een game die we konden doen, was Travis Strikes Again: No More Heroes. Deze spin-off van de No More Heroes-serie draait om arcade actie. Het spel heeft vele indie-games gevraagd om hun content te mogen gebruiken en die variatie is goed te merken. Er zijn namelijk allerlei verschillende vijanden en grafische invloeden. Je kunt daarbij flitsende aanvallen uitvoeren en om jouw wapen op te laden, moet je de Joy-Cons schudden. Het ziet er leuk uit en speelt prima, het is alleen de vraag hoe lang het interessant zal blijven.