Doorgaan naar artikel
Cindy van Gerwen
Cindy van Gerwen
Profiel

Tijdens Gamescom 2018 is de Logitech G Pro Wireless aangekondigd, een draadloze gamingmuis voor professionele esports-atleten. De gamingmuis is enorm licht dankzij een gewicht van maar 80g en een 1mm dunne constructie. Desondanks biedt hij de benodigde stevigheid vanwege het ontwerp dat opgebouwd is uit een endoskelet van kunststof. Dankzij de exclusieve Lightspeed-technologie wordt een grote stap gezet richting de markt van draadloze gamingmuizen. Dit bewijst Logitech ook nog eens doordat de muis gebruikt is tijdens de Overwatch League en hiermee zelfs gewonnen is.

Aan de onderkant is een compartiment waarin de USB-receiver zit. De zijkanten bevatten verwijderbare knoppen zodat de muis zowel links- als rechtshandig is. Tevens is het product uitgerust met de nieuwste generatie HERO (High Efficiency Rated Optical) 16K-sensor, die enorme snelheid en precisie garandeert. Dankzij een nieuw tracking algoritme zou de muis tot 16.000 DPI moeten kunnen leveren. Uiteraard mag RGB niet ontbreken, deze zit onder het logo en is samen met verschillende andere instellingen aan te passen via de Logitech-software.

De Logitech G Pro Wireless Gaming zal naar verwachting later in augustus verkrijgbaar zijn via verschillende retailers voor een adviesprijs van €149,99. Binnenkort lees je hier ook de review!