Doorgaan naar artikel
Super Smash Bros. Ultimate
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Super Smash Brothers Ultimate gaat weer een geweldige game worden. Degene die bang was dat het een port zou zijn van de Wii U-versie, hoeft niets te vrezen van deze titel. De hoeveelheid toegevoegde content en aanpassingen in techniek, zorgt ervoor dat dit een volwaardig nieuwe game is. Het is precies wat we gewend zijn van de serie, maar dan meer, groter en beter.

Tijdens onze afspraak bij Nintendo kregen wij de kans om een paar potjes Super Smash Bros. Ultimate te spelen. Dit nieuwe deel in de welbekende vechtgame belooft een hoop, want volgens de ontwikkelaar bevat het alle personages en levels die tot nu toe in de serie voorbij zijn gekomen. Daarnaast beloven ze ook nog eens vele nieuwe toevoegingen. Lees hieronder over onze ervaring met de demo van het spel.

Direct toen we de demo startten, viel ons op dat niet alle personages speelbaar waren. Zo konden we niet met Ridley, Simon Belmont of een van de andere nieuw aangekondigde personages spelen. Wel waren er een hoop veteranen die we konden kiezen. Ook was het aantal levels voldoende om ons zoet te houden, zelfs al waren deze ook niet allemaal te kiezen.

Super Smash Brothers Ultimate

Tijdens ons eerste potje werd al duidelijk dat de vormgeving van de game volledig anders is. De grafische stijl, de menu’s en het versus-scherm zijn wat veranderd: alles heeft een poetsbeurt gekregen. Er zijn ook allerlei nieuwe items te gebruiken tijdens matches. Daardoor is er geen tekort aan explosies en afleidingen. Nieuwe Pokémon, nep-items en assist trophies zorgen voor nog meer gekkigheid tijdens de strijd. De personages waarmee we speelden, voelden als vanouds. De besturing is exact hetzelfde, de moves zijn weinig veranderd en het is precies wat we al kennen uit vorige delen, maar dan nieuwer, beter en met meer content. Al met al voelde het daardoor vertrouwd, maar tegelijkertijd vernieuwend.

Doordat we maar drie potjes mochten spelen, hebben we de diepgang niet helemaal uitvoerig kunnen testen, maar het is duidelijk dat dit wederom een topper van een game gaat worden. De hoeveelheid personages, items en levels zullen ervoor zorgen dat menig fan nog lange tijd zoet zal zijn met het spel. Nintendo doet daar zelfs een schepje bovenop door allerlei nieuwe personages, muziek en modi toe te voegen. In ieder geval kunnen wij niet wachten tot de release van Super Smash Bros. Ultimate in december.