Preview: Rico en Decay of Logos

Joost Klein Middelink, 31 augustus 2018
Profiel
Zowel Rico en Decay of Logos gaan toffe games worden. De eerste is perfect geschikt om met een vriend te spelen. De tweede is een wat rustigere en uitgebreidere game, waar je een prachtige omgeving kunt ontdekken.

Tijdens Gamescom mochten wij ook een bezoekje brengen aan Koch Media. Daar konden wij Rico en Decay of Logos spelen, twee zeer verschillende spellen. Lees hieronder onze indrukken van beide games.

Rico is een coöperatieve politie-shooter waarbij je met z’n tweeën een gebouw moet leegruimen. Je trapt samen deuren in en schiet alle slechteriken neer. Daarbij moet je soms ook bommen ontmantelen of spullen verzamelen. Je kiest de uitrusting die bij je past en gaat aan het werk. De wapens verschillen niet veel, dus het is vooral persoonlijke voorkeur of je voor een shotgun of machinegeweer gaat.

Elke 24 uur is er een nieuwe hoofdmissie beschikbaar die andere levels aanbiedt in een lijst aan missies met vertakkingen. Zo blijf je unieke levels zien. Ook zijn er andere modi speelbaar, waarin je bijvoorbeeld oneindige golven aan vijanden moet zien te overleven. Rico gaat een leuke game worden voor een middagje of avondje gamen met een vriend, op de bank of online. De game komt begin 2019 naar alle huidige consoles en pc.

Decay of Logos verschilt enorm met Rico. Waar het bij de hierboven genoemde game draait om actie, schieten en samenwerking, ben je hier in je eentje op ontdekking in een grootse open wereld. Het spel kent invloeden van Breath of the Wild, Dark Souls en vele andere games. Je moet goed je uitrusting beheersen. Doordat jezelf maar weinig bij je kunt dragen zul je veel gebruik moeten maken van het hert dat je volgt, welke veel meer bij zich kan houden.

Er zijn allerlei kerkers te vinden en soms moet je in een ander deel van de wereld de toegang hiervoor zien te vinden. Het spel heeft een bepaalde charme en rust over zich heen. Tijdens gevechten moet je ook goed plannen en rustig je strategie bedenken: het loont namelijk om voorzichtig te werk gaan in plaats van willekeurig om je heen te slaan.

Zowel Rico en Decay of Logos gaan interessante games worden en we hopen dat de games nog meer voortbouwen op de mooie basis die er nu ligt.