Doorgaan naar artikel
Insurgency: Sandstorm uitgesteld tot december
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Over enkele dagen zouden we aan de slag gaan met de nieuwe tactische shooter van New World Interactive, maar ze hebben zojuist naar buiten gebracht dat Insurgency: Sandstorm uitgesteld is tot december.

Het bericht werd middels softwareplatform Steam kenbaar gemaakt door de ontwikkelaars. In plaats van de game over enkele dagen uit te brengen, hebben ze besloten dat de shooter nog niet klaar was. Om de spelers de beste ervaring te bezorgen, heeft de studio meer tijd nodig om de laatste puntjes op de i te zetten. Tijdens de beta zijn veel aandachtspunten aan het licht gekomen waar de ontwikkelaars mee aan de slag moeten.

Zo zou de engine van Insurgency: Sandstorm worden opgewaardeerd naar de Unreal Engine 4.20. Hierdoor zouden onder andere ook de systeemeisen minder hoog uitvallen dan in eerste instantie was aangegeven. Daarnaast zouden er nog enkele grafische aanpassingen worden gedaan om onder andere de animaties van de personages te verbeteren. Ook op het gebied van multiplayer worden enkele veranderingen gemaakt. Zo zal er een serverbrowser worden toegevoegd waar spelers servers kunnen terugvinden die zowel door New World Interactive worden gehost, maar ook door de community of eigen servers. Er is dan tevens de mogelijkheid om een game naar eigen wens samen te stellen. Zo bepaal je zelf welke regels en instellingen er beschikbaar zijn.

De lanceerdatum voor Insurgency: Sandstorm staat nu voor 12 december gepland voor PlayStation 4, Xbox One en pc.