OnePlus kondigt nieuwe USB-C Bullets aan

Marco Vrolijk, 14 september 2018
Profiel

Smartphonefabrikant OnePlus kondigt nieuwe USB-C Bullets aan die tegelijkertijd met de eerstvolgende OnePlus-smartphone worden uitgebracht. Dat is waarschijnlijk de OnePlus 6T die in oktober of november van dit jaar uitkomt, waarvan inmiddels bekend is geworden dat deze geen 3.5mm audiojack meer zal hebben. De USB-C Bullets zijn binnenkort verkrijgbaar voor €19,95 op de website van OnePlus.

Ze zijn vormgegeven vanuit het design van OnePlus, met een kabel van aramidevezel voor extra duurzaamheid en een zeer laag gewicht (de vorige variant woog maar 2 gram per oordopje). Daarnaast zijn er ook wat verbeteringen toegevoegd: zo zijn de USB-C Bullets uitgerust met een Digital-to-Analog Converter van Cirrus Logic. Hierdoor is de geluidsoverdracht beter, waardoor de kwaliteit van het geluid toeneemt. Volgens OnePlus is er een hoger dynamisch bereik en hogere signaal-ruisverhouding. De Bullets zijn tevens uitgerust met in-line-controls, voor het gemakkelijk afspelen van bijvoorbeeld muziek, en een microfoontje voor gesprekken.

De nieuwe USB-C Bullets zijn de opvolger van de Bullets V2, die verder ook te koop blijven. Ook zijn er al ‘Wireless Bullets’ te koop bij OnePlus voor wie liever een draadloze ervaring heeft. Met de nieuwe USB-C Bullets biedt OnePlus wederom degelijke oordopjes met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De meeste goedkopere oordopjes op dit moment zijn nog steeds gericht op de 3.5mm audiojack, die ook nog steeds op veel budgettoestellen te vinden is. Voor wie al wel een USB-C smartphone heeft, maar het kopen van oordopjes met de juiste aansluiting heeft uitgesteld, biedt OnePlus binnenkort dus een goede, betaalbare optie.