Doorgaan naar artikel
Pokémon Let’s GO
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Pokémon Let's GO is voor zowel nieuwe als vertrouwde spelers van de franchise ideaal. Ken je de games nog niet, dan zul je er snel in groeien, ken je ze wel, dan zal het direct vertrouwd aanvoelen.

Het duurt nog iets minder dan twee maanden tot Pokémon Let’s GO in de winkels verschijnt, maar wij mochten exclusief alvast twee uur van de game proberen. De eerste speelsessie, waarin we alleen Viridian Forest mochten ontdekken, viel ons alles behalve tegen. Maar blijft het spel na twee uur nog steeds leuk?

Pokémon Let's GO

We beginnen onze sessie direct bij het begin. Spelers die Red, Blue of Yellow hebben gespeeld, zullen het herkennen, maar aan de andere kant ook niet. Want wat direct opvalt en eruitspringt zijn de prachtige graphics die Nintendo in Pokémon Let’s GO heeft weten te stoppen. Daar waar er de laatste jaren al stiekem ontwikkelingen waren naar een steeds mooiere game, was de stap nog nooit zo groot.

We hebben voor de Pikachu-versie gekozen, puur op gevoel overigens. Na het kiezen van een naam en geslacht voor jezelf en een naam voor je tegenstander begint het spel. Eenmaal buiten kun je wat rondlopen en vind je Professor Oak. Wanneer hij je vertelt dat het zover is om je eigen Pokémon te kiezen, verschijnt er een Pikachu.

Dit is het eerste moment dat je te maken krijgt met de vernieuwde vangtechniek in Pokémon Let’s GO. Volledig afgeleid van Pokémon GO hoef je niet te vechten om het beestje te verzwakken. Sommigen lieten ons al weten dat dit misschien saai aanvoelt, maar wij waren het keer op keer vechten tegen alles wat we tegenkwamen eigenlijk wel een beetje zat. Dit is perfect want je kunt nog steeds weglopen, maar ook direct vangen.

Pokémon Let's GO

Pikachu vang je natuurlijk in één keer, maar zoals we gewend zijn, is hij eigenwijs; hij stuitert er in zijn bal vandoor. Aangekomen bij Oak thuis zie je de bal met Pikachu erin en zodra je deze kiest, begint het avontuur pas echt. Al snel nemen we het tegen onze aartsrivaal op. Zoals je gewend bent van Pokémon-games win je dit gevecht natuurlijk. Wat opvalt is dat er niets is veranderd aan het vechtsysteem. Moesten we net nog even wennen aan het vangen, is het nu voor iedere speler simpel en instapbaar.

In onze eerdere preview prezen we al het systeem betreffende het tegenkomen van Pokémon, duidelijk afgeleid van Pokémon GO. Je ziet daadwerkelijk ieder beestje in het spel en bepaalt zelf of je er tegenaan loopt. Doe je dit, dan kun je hem, net als Pikachu in het begin, vangen. Het grote voordeel is dat iedere Pokémon die je vangt je hele team ervaringspunten geeft.

Een ander aspect van Pokémon let’s GO dat bijzonder fijn werkt, is het altijd bij kunnen hebben van al je Pokémon, dus ook wanneer je er meer dan zes hebt. Je kunt er weliswaar maar zes in je party houden, maar zonder problemen kun je deze groep aanpassen buiten gevechten om.

Pokémon Let's GO

De demo die we hebben gespeeld eindigde bij het gevecht met Brock, de eerste gymleader. Wat ook in eerdere gevechten al opviel, was dat de dynamiek enorm is. In het verleden keek je naar 2D-plaatjes en zag je incidenteel een Pokémon verschuiven. In Pokémon Let’s GO zijn de animaties goed en krijg je het idee dat er een echt gevecht is. Daarnaast is de omgeving gebaseerd op het gebied waar je het gevecht aangaat, iets wat realistisch en dynamisch doet ogen.

Naast de singeplayer hebben we ongeveer een half uur met iemand samen mogen spelen. Wij waren hierbij speler 2. Wat direct opviel was dat je als tweede speler geen echte invloed hebt. Je hebt geen eigen Pokémon, maar vecht met de tweede in de party van speler 1 en je kunt zelf geen interacties of gevechten starten.

Toch is het een eerste en hele goede stap van Nintendo om dit in Pokémon Let’s GO toe te voegen. Je kunt namelijk wel samen vechten en wanneer je een Pokémon gaat vangen doet het er echt toe hoe je gooit. Gooi je samen op hetzelfde moment, dan is de kans dat de Pokémon blijft zitten veel groter en krijg je ook nog eens meer ervaringspunten.

Pokémon Let’s GO voelt voor spelers van Yellow, Red of Blue aan als een vertrouwd spel dat toch nieuw is. Nintendo weet vooralsnog eindelijk weer een goede Pokémon-game op een console uit te brengen. We moeten nog twee maanden wachten, maar hebben er na vandaag meer dan ooit vertrouwen in dat het een goed spel wordt. Overigens hebben we helaas niet kunnen testen wat de verbanden zijn tussen Pokémon Let’s GO en Pokémon GO.

De vragen die jullie hebben gesteld beantwoorden we in de komende dagen.