Doorgaan naar artikel
UNO PlayLink-versie
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De toevoeging van PlayLink-ondersteuning aan Uno is een goede zet Ubisoft. Nu kun je namelijk met maximaal vier mensen tegelijk het spel tegen elkaar op de console spelen. Het allermooiste is ook nog dat het gratis te downloaden is als je al in het bezit bent van de PlayStation 4-versie.

Iedereen kent het eigenlijk wel, het kaartspel Uno van Mattel. Makkelijk om mee te nemen en daardoor waarschijnlijk ook zo populair tijdens de vakantie. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon thuis spelen en sinds een paar jaar is er zelfs een console-versie beschikbaar. Helaas heeft die versie een groot probleem, want het is vrij lastig om het lokaal tegen elkaar te spelen, je zou namelijk elkaars kaarten kunnen zien. Gelukkig heeft Ubisoft daar iets op bedacht en hebben ze sinds kort PlayLink-ondersteuning voor de PlayStation 4-versie van Uno. Zou het een leuke toevoeging zijn?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ja! Hoe leuk de oude versie van Uno ook was, het miste gewoon de mogelijkheid om met het gezin of vrienden lekker op de bank te spelen. Deze versie werkt eigenlijk net zoals andere PlayLink-titels (Knowledge is Power en That’s You). Je installeert de app via de App Store (iOS) of Google Play Store (Android) en maakt verbinding met de PlayStation 4. Alle apparaten zullen wel met hetzelfde netwerk verbonden moeten zijn, anders werkt het niet. Het wijst zich gelukkig allemaal vanzelf en binnen de kortste keren zit je midden in een potje. In de PlayLink-versie zie je de kaarten alleen maar op je telefoon en dus niet meer op het scherm. Er komt zelfs geen controller meer aan te pas en de volledige bediening gaat via het scherm van de telefoon. Lekker makkelijk en eenvoudig.

PlayLink-ondersteuning toevoegen aan Uno is een goede keus geweest. Het zorgt ervoor dat je nu met je gezin of vrienden lekker Uno kan spelen tegen elkaar op je PlayStation 4. Het gebruik is vrij eenvoudig en werkt precies zoals je het zou verwachten. Het is goed om te zien dat Ubisoft nog aandacht schenkt aan een game die al een paar jaar op de markt is. Mocht je al in het bezit zijn van het spel, dan kun je gewoon de gratis update downloaden en kun je gelijk van start. Ben je geen eigenaar van deze game, dan kun je het voor nog geen tientje aanschaffen.