Doorgaan naar artikel
Skullcandy Venue
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Venue lijkt erg veel op de voorgaande modellen. Het grootste verschil is de goed werkende Active Noise Cancelling. Dit in combinatie met een goed geluid zorgt ervoor dat de Venue een puike koptelefoon is en een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een koptelefoon uit de middenklasse.

We hebben al enkele modellen mogen reviewen van Skullcandy zoals de Hesh 3 en de Crusher Wireless. Recentelijk hebben ze een nieuwe draadloze koptelefoon op de markt gebracht, deze keer met Active Noise Cancelling (ANC). Het nieuwste model gaat onder de naam Skullcandy Venue.

Vol verwachting wordt de doos geopend waar we een harde beschermhoes aantreffen. Het Skullcandy-logo is beschaafd aanwezig en de hoes is onder andere ontwikkeld voor bescherming. Na het openritsen treffen we enkele kabeltjes aan die stevig vastzitten achter een elastische band zodat je ze altijd bij de hand hebt zonder dat ze los bij de koptelefoon zijn gepropt. Net als de voorgaande modellen is de Venue een draadloze koptelefoon en bij het uitpakken viel ons ook direct op dat het model erg veel weg heeft van de Hesh 3 en de Crusher Wireless. Het betreft een strak design zonder al te veel toeters en bellen. De Venue is in twee kleuren verkrijgbaar waarvan wij het zwarte model hebben mogen ontvangen. De andere beschikbare kleur is wit, waarmee je zeker op zult vallen.

Skullcandy Venue

Het volledige model is voorzien van matzwart kunststof op enkele afwerkingen na, zoals de twee blokjes op de hoofdband waarin het Skullcandy-logo bescheiden is verwerkt. De oorkussens en het kussen in de hoofdband is gemaakt van kunstleer en voelt bijzonder zacht aan. Dit zorgt er tevens voor dat hij lekker op je hoofd zit en voor lange aaneengesloten sessies gebruiken kan worden. De kussens zorgen ook voor een goede afsluiting rondom de oren zodat er geen geluid verloren gaat. De rechteroorschelp is voorzien van een USB-aansluiting en een jack-aansluiting waarmee je de headset bedraad kan aansluiten op een apparaat dat niet over bluetooth beschikt. Ook de volumeknoppen en de play/pause-knop zijn aan de rechterkant verwerkt. De linkerkant beschikt over de power-knop en een knop om Active Noise Cancelling (oftewel ANC) in te schakelen. Een leuke toevoeging is de aanwezigheid van enkele LED-lampjes die aangeven wat het batterijniveau is. Hiermee is direct af te lezen of de koptelefoon bijna weer opgeladen moet worden.

Als de Skullcandy Venue wordt ingeschakeld samen met de Active Noise Canceling, is dit direct merkbaar. Het omgevingsgeluid wordt voor het grootste gedeelte weggefilterd waardoor je direct rust in je oren hebt. Wanneer je daarbij ook muziek gaat afspelen, is dat ook meteen het enige dat je hoort. Mocht je even de ANC willen uitschakelen, dan is er de zogeheten monitoring-modus. Hiermee kan de filtering tijdelijk worden uitgeschakeld zodat je meer omgevingsgeluid hoort en zelfs een normaal gesprek kunt voeren. Deze kan worden ingeschakeld door de ANC-knop één keer in te drukken. Om hem volledig uit te schakelen, dien je de knop voor enkele seconde ingedrukt te houden.

Skullcandy Venue

Als we kijken naar het geluid dat de Skullcandy Venue produceert, valt dit zeker niet tegen. De 40mm drivers zorgen voor een goed gebalanceerd geluid bij zowat elk muziekgenre. De lage tonen zijn lekker diep, maar niet overdreven aanwezig zodat de hoge tonen niet meer hoorbaar zijn. In combinatie met de ANC kun je ongestoord naar je favoriete muziek luisteren. De Skullcandy Venue valt onder de middenklasse koptelefoons en bij veel van deze modellen is de Noice Cancelling minder sterk waardoor veel omgevingsgeluid vaak toch goed hoorbaar is. Dit is bij de Venue niet het geval, wat ervoor zorgt dat de koptelefoon bovengemiddeld scoort en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

De ingebouwde accu zorgt voor 24 uur luisterplezier wanneer deze volledig is opgeladen. De bijgeleverde USB-kabel is ontwikkeld om de Venue in bijzonder korte snelheid op te laden middels de “Fast Charge”-functionaliteit. Met maar tien minuten opladen kun je hem voor vijf uur onafgebroken gebruiken. Dit is ideaal wanneer je hem leeg aantreft, maar eigenlijk niet veel tijd hebt en hem toch wilt meenemen. Het is tevens mogelijk om telefoongesprekken te voeren, echter is de kwaliteit hiervan niet hoogstaand. Het doet wat het moet doen en is daarbij een leuke feature om te hebben. Als we naar het totaalplaatje kijken, is de Skullcandy Venue een opvallend goede koptelefoon die voor de adviesprijs van €179 over de toonbank gaat. Dit is een gemiddelde prijs voor een draadloos model met Active Noise Cancelling. Gelukkig is de kwaliteit bij de Venue net wat hoger dan bij enkele concurrerende modellen.