Doorgaan naar artikel
Alle Kingdom Hearts 3-werelden op een rij
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Naarmate de datum waarop Kingdom Hearts 3 uitkomt steeds dichterbij komt, wordt ook de spanning alsmaar groter. In de afgelopen tijd hebben er behoorlijk wat beurzen en conferenties plaatsgevonden en is er ook steeds meer informatie over de game bekendgemaakt. We zagen al verschillende personages en werelden in een rap tempo voorbijvliegen, wat verwarrend kan zijn als je niet bekend bent met het Kingdom Hearts– of Disney-universum. Speciaal daarvoor zetten we alle tot nu toe bevestigde Kingdom Hearts 3-werelden die we straks op de release zullen gaan zien op een rij. Mocht je nog helemaal niet bekend zijn met de spellen, neem dan gauw een kijkje in onze complete guide.

Twilight Town

Twilight Town is een bekende wereld die we in meerdere Kingdom Hearts-games zagen terugkeren. De stad maakte zijn debuut in Kingdom Hearts 2 waar Roxas, de Nobody van Sora, zijn zomer doorbracht met vrienden Hayner, Pence en Olette. Het drietal zal in Kingdom Hearts 3 terugkeren en, zoals in trailers te zien is, Sora ontmoeten. Twilight Town is een zowel pittoreske als mysterieuze stad. De vele geheime hoeken en terassen zijn gevuld met bewoners en Heartless. Tegelijkertijd zit er een bos met een mysterieus huis waar onder andere Naminé en Sora lange tijd verbleven. Een van de bekendste referenties is Sunset Station, waar Roxas regelmatig een ijsje op het dak at in Kingdom Hearts: 358/2 Days.

Mount Olympus

Olympus, bekend van de film Hercules, is een van de werelden die in vrijwel iedere game terugkeert. Regelmatig spendeer je hier tijd om te trainen om een echte held te worden, door middel van de uitdagingen die er te vinden zijn. Hoewel een deel van deze vervuld moeten worden voor voortgang in het verhaal, kun je altijd terugkeren om te trainen en het zelfs op te nemen tegen verschillende helden, bijvoorbeeld Cloud Strife en Sephiroth uit de Final Fantasy-serie. In de vorige delen was het zelfs mogelijk om geheime eindbazen te ontgrendelen en gaf het voltooien van de gevechten soms ook mooie bonussen. De verwachting is dan ook dat we dit gaan terugzien in Kingdom Hearts 3.

Kingdom of Corona

Over deze wereld weten we nog weinig behalve dat voor het een nieuwe toevoeging is uit het Disney-universum. Kingdom of Corona, ook wel Koninkrijk van Corona in het Nederlands, is de locatie waar de film Rapunzel zich afspeelt. Naast Rapunzel zelf, zullen de held Flynn Rider, het paard Maximus en boosaardige Moeder Gothel een rol spelen. Tevens hoort bij een nieuwe wereld ook nieuwe soorten Heartless en Nobodies die we gaan zien.

Kingdom Hearts 3-werelden

San Fransokyo

San Fransokyo werd nog niet zo lang geleden onthuld via een nieuwe trailer. De wereld uit de film Big Hero 6 zal ook een bezoekje krijgen van Sora en zijn vrienden. In de wereld zelf zullen we de welbekende rode robot Baymax gaan tegenkomen, die Sora zal helpen samen met zijn vrienden.

Toy Box

Toen Kingdom Hearts 3 dit jaar werd getoond, kregen we meteen beelden te zien uit Toy Story. Dit tot vreugde van velen, want wie wordt nou niet vrolijk van de animatiefilm waar speelgoed zijn eigen leven leidt? Woody en Buzz Lightyear zullen een verkleinde versie van Sora assisteren in de reusachtige slaapkamer. Tevens zagen we dat Sora, Donald en Goofy een compleet nieuwe uiterlijk in deze wereld krijgen. De beelden die we tot nu toe zagen waren behoorlijk gedetailleerd dus dat belooft veel goed voor Toy Story-fans.

Monstropolis

Monsters, Inc. is ook een van de animatiefilms die wordt verwelkomd in het laatste deel van de serie. Een van de opvallendste veranderingen die we zagen in de trailer, is dat Sora nu ook in een soort monster is veranderd en hetzelfde geldt voor Donald en Goofy. Op de beelden is te zien hoe ze samenwerken met Mike en Sully om monsterachtige Heartless te verslaan. Tevens duikt sora ook in het befaamde magazijn met alle deuren. Of kinderen bang maken ook een onderdeel van de game is, is voorlopig nog een verassing.

Arendelle

Het was geen verassing toen aangekondigd werd dat Frozen ook een deel zou uitmaken van de Kingdom Hearts 3-werelden. We kunnen bijna niet meer om de film heen met het befaamde liedje ‘Let It Go’. Een van de belangrijkste doelen is dan ook Elsa helpen te voorkomen dat ze zich overgeeft aan de duisternis. Ook vrolijke sneeuwpop Olaf zal van de partij zijn. Verder zien we dat naast al het vechten ook af en toe tijd is voor een schaats- of sleesessie in de sneeuw.

The Caribbean

Pirates of The Caribbean maakte al eerder zijn debuut in de Kingdom Hearts-games. Hoewel de wereld er destijds een beetje donker en groezelig uitzag, heeft deze nu een volledige make-over gekregen. Sora, Donald en Goofy zijn compleet in piratenstijl gekleed en dit zag er in de trailer ontzettend prachtig uit. Een van de gaafste vaardigheden die we ook in de gameplay zagen, was toen Sora zijn Keyblade veranderde in het stuur van het schip en daarmee zijn vijanden van het schip slingerde. Ook is te zien dat een deel zich onderwater afspeelt en het schip ’the Black Pearl’ een levensbalk heeft die de speler in de gaten moet houden.

Overige werelden

Naast bovengenoemde zijn er nog een rijtje werelden die vermoedelijk terugkeren, maar niet zo een prominente rol zullen spelen. Desondanks zijn ze wel erg belangrijk omdat ze veel bijdragen aan de ontwikkeling van het verhaal. De eerste is Destiny Islands. Het is de woonplaats van Sora, Riku en Kairi en ligt in het universum der licht. Dit idyllische groepje eilanden omringt door azuurblauwe zee diende ooit als thuis voor de drie vrienden voordat het aangevallen werd door Heartless. De eilanden komen in meerdere delen steeds terug, al worden ze sporadisch bezocht en dient het enkel nog als tijdelijke woonplek voor Kairi.

Kingdom Hearts 3-werelden

Land of Departure is een wereld die vooral een rol speelde tijden Kingdom Hearts: Birth by Sleep, hoewel er een kans is dat deze mogelijk een rol speelt in een van de Kingdom Hearts 3-werelden. De plaats heeft een symbolische betekenis voor de games, maar werd slechts in één game duidelijk benoemd. De wereld ligt precies tussen het universum der licht en het universum de duisternis en diende als woon- en trainingsplaats voor Terra, Ventus en Aqua.

Radiant Garden is de wereld waar alle Final Fantasy-personages die in Kingdom Hearts spelen vandaan komen. Het is tevens ook de geboorteplaats van Kairi, Ansem the Wise en vele leden van Organization XIII voordat ze veranderden in Nobodies. Hoewel de wereld ooit prachtig was, bleef er na een aanval enkel een kasteel over gevuld met machines en Nobodies. Het kreeg de naam Hollow Bastion, wat letterlijk leeg kasteel betekent. In vrijwel iedere game komt de wereld terug en speelt het ook een significante rol. Hoewel het kasteel zowel van binnen als buiten prachtig eruitziet, reflecteert het een gevoel van leegte en verval.

Ten slotte hebben we nog twee kleinere werelden, namelijk Classic Kingdom en Mysterious Tower. Classic Kingdom representeert de klassieke wereld van Mickey Mouse en zijn vrienden en zal in het laatste deel terugkeren in de vorm van klassieke games die je kunt spelen. Mysterious Tower is de woonplek van Yen Sid, de wijze tovenaar die Sora en Riku in de serie begeleid.

Alle werelden die we tot nu toe hebben besproken zijn bevestigd in trailers of nieuwsberichten. Het hoeft echter nog niet alles te zijn, want het zou goed kunnen dat Square Enix enkele onaangekondigde plekken toevoegt om ons te verassen. Toch herkennen we vele Disney-locaties en figuren die we straks in de game zullen tegenkomen. Kingdom Hearts 3 zal op 25 januari 2019 uitkomen op PlayStation 4 en Xbox One. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!