Doorgaan naar artikel
Cindy van Gerwen
Cindy van Gerwen
Profiel

Ongeveer een jaar geleden presenteerde Razer zijn allereerste telefoon en vandaag heeft de fabrikant haar nieuwste vlaggenschip, de Razer Phone 2 aangekondigd. De telefoon heeft flink wat upgrades gekregen en biedt tot 30% betere prestaties dan zijn voorganger. Op de achterkant is de telefoon voorzien van het welbekende Razer-logo met RGB-verlichting in 16,8-miljoen kleuren. Deze licht dan ook op bij app-notificaties en heeft verschillende aanpasbare effecten. De behuizing is water- en stofdicht doordat deze is getest op IP67, een certificering die aangeeft hoe goed de telefoon tegen water en stof kan. Het eerste getal, de zes, staat voor volledig stofdicht en de zeven betekent dat de telefoon een incidentele onderdompeling zal overleven. Onder de motorkap zien we een Qualcomm 845 Snapdragon processor en een Qualcomm Adreno 630 grafische kaart. Daardoor is de smartphone uitstekend in staat om veeleisende games en andere apps te draaien. Een nieuw koelingssysteem, genaamd vaporchamber, zou de prestaties nog eens extra moeten verbeteren. Verder zit er 8GB-werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit in.

Razer Phone 2 aangekondigd

De vorige versie van de Razer Phone had een 120Hz-scherm en dat is zo gebleven, waardoor het merk nog steeds voorloper is in het hebben van dit type scherm. De grootte is 5,7 inch met een resolutie van 2560×1440 pixels. De helderheid is nu met 50% verbeterd ten opzichte van de voorganger en de prestaties zorgen voor hoge framerates en vloeiende actie. Ten slotte hebben we de 12-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een telelens met dubbele zoom. Dankzij speciale sensoren zijn deze afgesteld om te kunnen functioneren tijdens snelle actie of op plekken met weinig licht.

De Razer Phone 2 zal een adviesprijs hebben van €849 en later deze maand verkrijgbaar zijn in Europa, VS en Azië. Pre-orders zijn vanavond vanaf negen uur mogelijk op Razer.com

Razer Phone 2 aangekondigd