Doorgaan naar artikel
Mutant Year Zero: Road to Eden-video geeft wat info
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Er is een nieuwe Mutant Year Zero: Road to Eden-video verschenen waarin ontwikkelaars een aantal aspecten van het spel toelichten en uitleggen wat de kern van de game is. Zo is het spel gebaseerd op de gelijknamige tabletop-RPG-boeken, maar het probleem daarmee is dat je met deze boeken altijd je eigen verhaal maakt. De ontwikkelaars lossen dit op door het verhaal vooral over de post-apocalyptische wereld om je heen te laten gaan.

Daarnaast wordt duidelijk dat de kern van de gameplay bestaat uit real-time rondsluipen en je aanval opzetten, om daarna over te gaan op turn-based gevechten zoals we die kennen uit XCOM. Ervaringspunten kunnen gespendeerd worden aan nieuwe mutaties die je extra vaardigheden en krachten geven. Tevens kun je in The Arc, de enige veilige plek in de wereld, je uitrusting upgraden.

Voor de volledige info kun je het beste bovenstaande video bekijken, wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het volledige product. Deze komt uit op 4 december voor PlayStation 4, Xbox One en pc.