Doorgaan naar artikel
Xiaomi Mi Mix 3 met schuivende camera gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Tijdens een persevenement vanmorgen in Beijing is de Xiaomi Mi Mix 3 met schuivende camera gelanceerd.  Het toestel is de derde iteratie van de Mi Mix-serie, die twee jaar geleden de randloze-schermenhype startte. Xiaomi wil maar al te graag de primeur van twee jaar geleden vasthouden en ook dit keer is de Mi Mix 3 een toestel dat vol vernieuwingen zit. Het meest karakteristieke van het toestel is het magnetische schuifmechanisme, waarmee je de dubbele selfie-camera tevoorschijn tovert.

De Mi Mix 3 heeft een 6,4-inch AMOLED-scherm met 1080 x 2340 pixels (403ppi) dat nagenoeg geen schermranden meer heeft. Dat is mogelijk gemaakt doordat de selfie-camera’s niet meer in het scherm, maar erachter zijn geplaatst. Wanneer je een foto met de selfie-camera wilt maken, schuif je de dubbele camera’s met een klik naar boven. We kunnen ons voorstellen dat dit een erg leuke gimmick is, vergelijkbaar met het openklappen van de Motorola RAZR, die midden jaren-2000 erg populair was. Het uitschuiven heeft echter ook extra functies, zo kun je door te schuiven ook een oproep opnemen en naar app-shortcuts gaan. Het is in ieder geval een originele toevoeging waarmee de Mi Mix 3 zich van de concurrentie onderscheidt.

Xiaomi Mi Mix 3 met schuivende camera gelanceerd

Naast het AMOLED-scherm met HDR-ondersteuning heeft de Mi Mix 3 een Snapdragon 845 processor en is dit gekoppeld met 128GB of 256GB aan ROM-geheugen. De accu-capaciteit bedraagt 3200 mAh. Wat betreft werkgeheugen heeft de Mi Mix 3 ook een primeur: de keuze gaat van 6GB, 8GB tot zelfs 10GB aan RAM-geheugen. Of dat laatste ook echt nodig of merkbaar is valt over te twisten, maar het geeft aan dat Xiaomi de Mi Mix 3 erg innovatief heeft willen maken. De 3,5mm audiojack is verleden tijd en er is ook geen plaats voor een extra SD-kaartje.

Om nog terug te komen op de schuivende selfie-camera’s: dit is een paar van een 24MP en een 2MP diepte-sensorcamera. Volgens Xiaomi weet deze combinatie een nieuw niveau van kwaliteit bij slechte belichting te bereiken. Aan de achterzijde is dezelfde combinatie van een 12MP f/1.8 IMX363-camera met 4-assige OIS en een 12MP f/2.4 Samsung S5K3m3+ te vinden die ook op de Mi8 aanwezig is. Deze combinatie heeft tot goede resultaten geleid, met onder andere een DxOMark-score van 99. De camera aan de achterzijde kan video in 4K opnemen tot 60fps en heeft een mogelijkheid tot 960fps-opname bij een resolutie van 1080p.

De Mi Mix 3 komt eerst in China uit, met een lokaal prijskaartje tussen de €450 en €520. Binnenkort is het toestel waarschijnlijk ook via importeurs naar Nederland te halen, maar of de Mi Mix 3 ook officieel naar Europa of Nederland komt is nog niet bekend. Voor wie op zoek is naar een daadwerkelijk vernieuwend toestel is de Mi Mix 3 in ieder geval een interessante optie.