Doorgaan naar artikel
Swords & Soldiers II: Shawarmageddon
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Swords & Soldiers II: Shawarmageddon is een heruitgave van een toffe game. Omdat het toentertijd enkel voor de Wii U verscheen, zullen weinig mensen dit spel hebben geprobeerd. De toevoeging van online multiplayer zorgt ervoor dat het langer interessant zal blijven. Echter blijft de game wel weinig content bieden en oogt het vrij simpel, maar gelukkig is het in de kern interessant genoeg op lange termijn.

Het Nederlandse Romino Games, bekend van Swords & Soldiers en Awesomenauts, heeft Swords & Soldiers II ooit uitgebracht voor de Wii U, als tijdelijk exclusief spel. Ditmaal brengen ze het opnieuw uit, met wat kleine toevoegingen, in een nieuw jasje met de naam Swords & Soldiers II: Shawarmageddon. Lees hier of de game nu net zo leuk is als bij de eerdere release.

Swords & Soldiers II: Shawarmageddon

Voor mensen die onbekend met de serie zijn, in Swords & Soldiers neem je het op tegen een vijand door middel van verschillende klassen en het is de bedoeling dat je jouw basis opbouwt voor je troepen stuurt. Zo heb je werkers nodig om geld te verzamelen, voordat je soldaten kunt sturen. Daarbij kun je ook verschillende upgrades, inclusief bepaalde magische spreuken, kiezen zodat je een team en vaardigheden hebt die bij je passen. Elke factie heeft zijn eigen gevarieerde uitrusting, maar veel verschil is er niet onderling. De pracht van het spel is dat je hier niet bijster veel keus hebt, maar het toch lastig is om er meester in te zijn.

Swords & Soldiers II: Shawarmageddon biedt een singleplayer-modus aan, waarbij je via een verhaal langs allerlei levels komt met de verschillende facties. Zo kun je wennen en leren welke keuzes slim zijn of niet in bepaalde situaties. Hoe verder je komt, hoe lastiger het wordt, mede doordat de levels ook meerdere aanvalshoeken krijgen. Zo moet je leren je aan te passen op basis van wat het vijandige team doet. Hier ligt het strategische deel van Swords & Soldiers.

Swords & Soldiers II: Shawarmageddon

Wat nieuw is voor de serie, is de mogelijkheid tot online gevechten. Je kunt het nu tegen andere mensen opnemen over de hele wereld. Om te voorkomen dat verveling de kop op steekt, kun je tijdens het wachten op een potje alvast een lokaal spel starten. Zodra je online je tegenstander hebt afgeslacht, gaat dat offline potje gewoon door. Zo raak je je voortgang niet kwijt. Denk je dat dit te veel tijd kost? Dan kun je ook een van de twee minigames doen, die je ook trainen voor het gebruik van de toverspreuken in de game zelf. Hier heb je zelfs leaderboards voor, om bij te houden wie het beste is in deze spelletjes.

Hoe dan ook is Swords & Soldiers II: Shawarmageddon een leuke heruitgave van een goede titel. Met de toevoeging van online multiplayer wordt de speelduur flink verlengd, aangezien je nu wereldwijd mensen kunt uitdagen tot een potje. Verder is er weinig nieuws toegevoegd, maar kunnen mensen zonder Wii U ook eindelijk aan de slag. Zodoende is het voor mensen die de spellen van Romino erg tof vinden een geweldige kans om weer een nieuwe topper te kunnen ervaren. In de kern is het spel vrij simpel om op te pakken, maar lastig om meester van te zijn. Daardoor is het perfect geschikt om af en toe even op te pakken voor een paar potjes.

Voor deze review is Swords & Soldiers II: Shawarmageddon gespeeld op een PlayStation 4. De game is ook beschikbaar voor pc en een release voor Nintendo Switch komt later dit jaar.