Doorgaan naar artikel
De nieuwe Raid Boss Cresselia is er, en zo krijg je er een!
Anke Gorter
Anke Gorter
Profiel

Cresselia is de nieuwe Raid Boss in Pokémon Go. Sinds gisteravond is zij te vangen in de level 5-raids. Cresselia is voor de tweede keer terug in het spel en dit keer voor het eerst shiny te vangen. In dit artikel vind je alles over deze nieuwe Pokémon: wie het is, hoe je haar kan verslaan, en hoe je haar kan gebruiken in het spel.

Wie is Cresselia?

Cresselia is een legendarische Pokémon uit de Sinnoh-Regio en staat bekend als de maangeest. Samen met de mythical Pokémon Darkrai, vormt ze het zogeheten “Lunar Duo”. Ze heeft een blauw lichaam met drie roze vleugels, deze moeten halve manen voorstellen. Daarnaast is ze volledig een Psychic-type, net als onder andere Mewtwo en Deoxys. In de hoofdspellen kan ze als enige Pokémon de aanval “Lunar Dance” leren.

Hoe kan je haar verslaan?

Cresselia is een Psychic-type, waardoor ze erg kwetsbaar is bij aanvallen van Ghost- en Dark-types. Ze heeft een Raid-CP van 30849. Wanneer het “foggy weather” is, kun je haar het beste aan, dan zijn de aanvallen van Ghost- en Dark-types extra sterk. Cresselia zelf is sterker wanneer het “Windy weather” is. Je kunt het best de volgende Pokémon gebruiken:

  • Giratina (Origin) met Shadow Claw en Shadow Ball
  • Mewtwo met Confusion en Shadow Ball
  • Gengar met Shadow Claw en Shadow Ball
  • Tyranitar met Bite en Crunch

Wanneer je deze Pokémon niet hebt, of je team niet compleet hebt, kun je ook terugvallen op Bug-types en andere Dark-types, zoals Scizor, Houndoom, Pinsir, of de nieuwe Sinnoh Stone-evolutie Weavile. Daarnaast kun je ook nog Honchkrow, Absol en Sharpedo gebruiken in je team. Met drie tot vijf hoge level spelers (35+) of zes of zeven lagere levels, kun je een Cresselia aan.

Cresselia in Pokémon GO

Cresselia is te vangen met een CP tussen 1555 en 1633 en met een gebooste CP tussen 1994 en 2041. Wanneer je er een hebt gevangen, kun je haar gaan gebruiken in gyms. Ze is een legendarische Pokémon, dus je kan haar niet in een gym zetten, maar wel gebruiken om de gyms van de andere teams aan te vallen. Cresselia kan de ‘fast attacks’ Psycho Cut en Confusion leren, en de ‘charged attacks’ Futuresight, Moonblast en Aurora Beam. Het beste kun je de aanvallen Confusion en Futuresight gebruiken. Haar aanvallen zijn het sterkst tegen Fighting en Psychic Pokémon.

Nu je alles over de nieuwe legandarische Raid Boss weet, kun je snel je Pokémonvrienden optrommelen en er een vangen. Sinds kort zamelen we geld in voor Make-A-Wish Nederland. Wil je ons helpen, kijk dan hier wat jij kunt doen! Mis geen nieuwtje meer en wordt lid van onze Pokémon GO-community op Facebook, Telegram en WhatsApp.