Doorgaan naar artikel
Niantic onthult Trainer Battles formeel!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Update 2: Zodra Trainer Battles verschijnt, kunnen in het begin alleen level 40 spelers spelen! Dit zal zsm worden verlaagd naar meer levels!

Update: Niantic heeft bevestigd dat de Sinnoh Stone een bonus-item is van Trainer Battles!

Eindelijk is het zover, zojuist heeft Niantic Trainer Battles (bij veel spelers bekend als player vs player), onthuld voor het grote publiek. In een uitgebreid artikel wordt toegelicht wat we precies kunnen verwachten, alhoewel we het natuurlijk echt moeten ervaren om meer te kunnen zeggen. In Trainer Battles krijgen spelers voor het eerst de kans om tegen elkaar te vechten. Spelers die ultra- of best friends met elkaar zijn kunnen dit doen op iedere willekeurige afstand. Spelers die elkaar niet kennen of een lager vriendenniveau hebben moeten bij elkaar in de buurt zijn.

Net als in gymbattles heb je de gebruikelijk fast- en charged attack beschikbaar in je gevechten. Maar door Stardust en Candy te gebruiken kun je ook een extra bijzondere aanval inzetten (hier is verder nog niets over bekend). Daarnaast heb je onder andere een speciaal schild tot je beschikking die je op het juiste moment moet inzetten. Dit maakt het spel een stuk tactischer dan de gebruikelijke gevechten die er nu zijn.

Door tegen elkaar te vechten kun je verschillende bonussen vrijspelen zoals zeldzame evolutie-items. Zoals eerder bekendgemaakt zijn er drie niveau’s waarin je kunt spelen. Het wordt dus ook belangrijker om lagere sterke Pokémon te hebben. Gevechten worden overigens gespeeld met drie Pokémon. Naast de gevechten tegen andere spelers kun je ook dagelijks tegen je teamleider vechten, om zo nog meer bonussen vrij te spelen.

Als kers op de taart kun je ook je Ace Trainer Medal eindelijk weer ontwikkelen.

De precieze releasedatum is nog niet bekend, maar we zoeken op dit moment alles verder uit en melden het via Facebook en Discord als we meer weten!