Veel aankondigingen in Monster Hunter World Special Developer Update

Arran Winmai, 11 december 2018
Profiel

Met een Monster Hunter World Special Developer Update kondigt Capcom-producer Ryozo Tsujimoto een flink aantal updates voor de game aan.

De meest opvallende daaronder is de grote, betaalde DLC die in de herfst van 2019 zal verschijnen. De uitbreiding, Iceborne genaamd, zal nieuwe quest ranks, gebieden, monsters, vaardigheden, wapens en uitrustingsstukken toevoegen. Bovendien zal er een nieuw verhaal bij komen dat voortbouwt op het verhaal van de originele game. Tsujimoto voegt toe dat de uitbreiding even groot zal zijn als G Rank in Ultimate-versies van eerdere games. In Monster Hunter Generations Ultimate kwamen er honderden uren aan gameplay bovenop de originele game. Fans van World kunnen Iceborne aanschaffen en toevoegen aan het spel. Meer informatie over de uitbreiding komt in de lente.

Naast deze grote aankondiging zijn er ook wat kleinere gemaakt. Zo komen er binnenkort Arch Tempered-versies van zowel Kulve Taroth en Nergigante. Voor Nergigante betekent dit enkel verbeterde versies van zijn uitrustingsstukken (Gamma-versies), maar voor Kulve Taroth is er meer aan de hand. Ten eerste zal de normale versie van het monster geheel uit de game verdwijnen. De nieuwe versie kan, als bepaalde condities behaald worden, ‘enraged’ geraken. Daarna zal ze nieuwe, krachtigere aanvallen gebruiken. Lukt het spelers echter om haar in deze gevaarlijkere staat te verslaan, dan maken ze kans op speciale wapens die op geen andere manier verkregen kunnen worden. Alle wapens die de normale versie van Kulve Taroth als beloning kon geven zijn nog steeds beschikbaar. De eerste keer dat Arch Tempered Kulve Taroth uitgedaagd kan worden is van 20 december tot 4 januari, maar ze zal net zoals de normale versie van tijd tot tijd weer verschijnen.

Ook komt er het ‘Appreciation Festival’ om het éénjarig bestaan van World te vieren. Deze is vergelijkbaar met de festivals die tot noch toe zijn geïntroduceerd, maar met een aantal extra missies om spelers in een feestelijke stemming te brengen. Hierover zal Capcom binnenkort meer laten weten.

Bovendien is er een nieuwe crossover: Monster Hunter World x The Witcher 3 Wild Hunt. Geralt of Rivia komt via een portaal van de wereld van The Witcher 3 in Astera terecht. Spelers spelen door wat verhalende missies die “gebruik zullen maken van het rpg-systeem van de Witcher-serie.” Wat dat precies inhoudt is nog onbekend. Geralt zal bovendien ingesproken zijn door de oorspronkelijke stemacteur. Daarbij laat Tsujimoto weten dat Capcom nauw heeft samengewerkt met CD Projekt Red om Geralt en zijn wereld zo goed mogelijk te implementeren. Ook hierover wordt later meer bekend.

Tenslotte sluit de update af met een trial-versie die nieuwe spelers gratis uit kunnen proberen. Hierin beleven ze de volle ervaring van het spel, inclusief crafting en de online gemeenschap, tot ze Hunter Rank 4 en missies met een moeilijkheidsgraad van drie sterren behalen. Alle progressie wordt overgedragen naar het volledige spel als men besluit World aan te schaffen. De trial is beschikbaar van 12 tot 18 december.

Speel Monster Hunter World nu op PlayStation 4, Xbox One en pc.