Martijns Serie Top 3 van 2018

Martijn Ruijter, 31 december 2018
Profiel

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken naar wat 2018 bijzonder maakte. Voordat jullie in de eerste week van het nieuwe jaar zelf mogen stemmen, krijgen jullie eerst nog een aantal top 3’s van de filmredactie voorgeschoteld. Vandaag is de serie top 3 van Martijn aan de beurt.

1.

Lucifer

De allerbeste serie van 2018? Roffel roffel roffel. Lucifer. Ik weet het: een serie die niet in 2018 is uitgekomen. Maar toch verdient Lucifer de hoogste plek in deze lijst, om meerdere redenen. Allereerst is het een bizar goede serie. Spanning, romantiek, leuke Bijbelse verwijzingen, een sterk verhaal en een briljante Tom Ellis als Lucifer. Daarnaast is een groot gedeelte van het laatste seizoen, seizoen 3, in 2018 uitgekomen. En als klap op de vuurpijl besloot Fox in mei van dit jaar om een nieuw seizoen te cancelen! Vooral dit laatste is waar veel fans boos van werden. De seizoenfinale van seizoen 3 was waar ie-de-reen op zat te wachten. “Hoe zou dit verder gaan in seizoen 4?”, vroegen veel mensen zich af. Nou…niet dus, want Fox cancelde Lucifer. Protesten van veel fans én Tom Ellis werden gehoord, want een maand later besloot Netflix om zelf de draad op te pakken. Niet getreurd dus, want het nieuwste seizoen wordt begin februari 2019 verwacht. Als dat geen gelukkig 2019 is, weet ik het ook niet meer.

2.

Black Sails

Net niet bovenaan staat Black Sails. Deze serie is niet uitgekomen in 2018, maar het laatste seizoen verscheen wel pas dit jaar op Netflix. Omdat er veel te weinig goede piratenseries zijn, vind ik dat Black Sails een plekje in deze lijst verdient. De serie vertelt het verhaal van Kapitein Flint. Wat ik gaaf vind aan Black Sails, is dat veel personages en delen van het verhaal op waarheid berusten. Ik heb nagezocht of de belangrijkste karakters echt bestaan hebben en zo kwam ik er achter dat de makers hun huiswerk goed hebben gedaan. Dat geeft voor mij de extra touch aan een geweldige serie, met een geweldig laatste seizoen.

3.

The Haunting of Hill House

Op nummer 3 staat The Haunting of Hill House. Deze horrorserie, met onze eigen superster Michiel Huisman in een van de hoofdrollen, gaat over een familie en een bezeten huis. Normaliter ben ik zeker niet van de horrorseries of –films. Op het eerste oog lijkt het me dan enorm spannend en leuk, maar uiteindelijk zit ik als een volwassen baby met een kussen voor mijn gezicht te kijken. Bij The Haunting of Hill House was dit niet anders. De serie heeft, gelukkig, niet veel schrikmomenten, maar is wel vrij eng. Toch vind ik dat er sprake is van écht een goed uitgedacht verhaal, waardoor de serie uiteindelijk vooral intrigerend is.