Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van de beste games van het jaar. Voor games hebben we drie categorieën: beste game, beste exclusive en beste indie. Stemmen op de categorie ‘beste indie’ kan vanaf nu hier

The Messenger

Het is bedoeld als ode aan de vroegere Ninja Gaiden-games. The Messenger speelt als een klassieke en pittige platformer met een vleugje moderne humor. Strakke besturing, een tof mechanisme om te wisselen tussen 8-bit en 16-bit en een uitdagende moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat dit een topgame is.

Tetris Effect

Iedereen kent Tetris en bijna iedereen heeft het een keer gespeeld. Tetris Effect is in de kern gewoon hetzelfde als het spel dat je vroeger op de Game Boy en NES speelde, maar nu met geweldig geluid- en lichteffecten. Het zorgt voor een enorm bijzondere ervaring die je eigenlijk gewoon een keer moet ondergaan. Het is zo’n spel waar je maar moeilijk mee kunt stoppen en dat principe is essentieel voor een goede game.

review
Tetris Effect

Yoku’s Island Express

Team 17 kennen de meeste mensen vooral van het spel Worms. Maar dat is niet de enige game die ze hebben uitgebracht, dit jaar hebben ze zelfs enorm veel games uitgebracht. Een van die spellen is Yoku’s Island Express, een pinballspel in een open wereld. Het is geen hele lastige game, maar perfect voor de momenten dat je wat wilt ontspannen. Het verhaal is grappig en de wereld ziet er mooi uit. Het is vooral een uniek concept en dat maakt het ook zo bijzonder.

review
Yoku’s Island Express

Celeste

Celeste is een simpele game als het gaat om het grafische gedeelte, maar laat je niet misleiden door de graphics. Het is een behoorlijk diepgaande game met enorm veel content. Het is alleen niet echt makkelijk, sterker nog: het is enorm lastig. Gelukkig is het niet onmogelijk en moet je blijven doorzetten. De besturing in deze game is enorm precies en dat zorgt ervoor dat je volledig in controle bent. Hoe vaak je ook aan je einde komt, je blijft het opnieuw proberen.

Moss

In dit betoverende verhaal bestuur je een muis genaamd Quill. Daarbij moet je verschillende puzzels oplossen, gevechten aangaan en op onderzoek uitgaan. Deze combinatie, samen met de prachtige omgevingen en het indrukwekkende verhaal, zorgt ervoor dat Moss een geweldige VR-game is om te ervaren.

review
Moss

Dead Cells

In deze roguelike-game moet je keer op keer het avontuur tegemoet gaan. Doordat er enorm veel uitdagingen, mogelijkheden en vrij te spelen voorwerpen zijn, zorgt Dead Cells ervoor dat je genoeg te ontdekken hebt voordat je het zat raakt. De unieke tekenstijl, het spannende verhaal en de intense gameplay zorgen voor de ideale formule om tegen jezelf te zeggen dat je ‘nog een potje’ gaan doen, tot het uiteindelijk middernacht is.

review
Dead Cells