Review: COMEDIANS of the world

Julia de Bruin, 14 januari 2019
Profiel
In een paar uur tijd laat Netflix je kennismaken met moppentappers van over de hele wereld. De comedyshows kijken makkelijk weg en zijn ideaal voor een avond thuis op de bank.

Netflix weet wat we nodig hebben om 2019 goed te beginnen: nieuwe releases die lekker makkelijk weg te kijken zijn. Met COMEDIANS of the World geeft de dienst comedians uit verschillende landen een podium om hun leukste grappen te delen met de hele wereld. Ook een aantal Nederlandse komedianten mochten een eigen Netflix-special maken.

De Nederlandse collectie van de comedyserie bestaat uit drie afleveringen, waarbij Martijn Koning aftrapt met zijn show. Hij weet het publiek gelijk enthousiast te krijgen en praat zijn grappen aan elkaar zonder dat je dat doorhebt. Van ongemakkelijke gesprekken met je moeder over cumshots tot in je eentje een heel zakje paddo’s nemen, Martijn benoemt het allemaal.

Na Koning gaan de lichten aan voor Soundos el Ahmadi. Haar show begint wat ongemakkelijk. Ze krijgt het publiek niet gelijk lekker mee. Als ze dat zelf ook merkt, maakt ze daar, zo nonchalant als ze is, ook gewoon een opmerking over. Met veel zelfspot vertelt ze over haar eigen leven en haar zwangerschap. Ze staat zelfverzekerd op het podium en weet hoe ze mensen hard kan laten lachen. Daarbij straalt ze uit dat de mensen die ze niet meekrijgt haar niet echt wat kunnen schelen.

Als laatste mag Rayen Panday het podium betreden. Door dagelijkse irritaties te delen en pakkettrauma’s te bespreken die we allemaal kennen, voelen wij gelijk een band ontstaan. Op een gevatte manier leidt Panday je als kijker door deze dagelijkse dingen heen. Ook het aanwezige publiek kan zich duidelijk vinden in de onderwerpen die hij aansnijdt.

Naast de Nederlandse collectie zijn er nog 12 andere collecties waarin comedians uit 12 landen/regio’s zich van hun beste kant laten zien. De comedyshows duren gemiddeld een half uurtje en kijken daardoor makkelijk weg. Je kunt dus even een show kijken bij het eten, maar je kan je ook door Netflix laten verrassen en in een paar uur tijd kennismaken met moppentappers van over de hele wereld.