CES 2019: Nieuwe HTC Vive Pro Eye en andere producten breiden VR-portfolio HTC uit

Joost Klein Middelink, 08 januari 2019
Profiel

HTC heeft tijdens de CES-beurs drie nieuwe producten aangekondigd, de aankondiging is hierboven terug te kijken. Deze producten moeten zich voornamelijk focussen op de professionele- en intense gebruikers van hun producten. Zo krijgt de Vive Pro, een jaar na aankondiging, een update tot de Vive Pro Eye. Deze wordt voorzien van een eye-tracking-systeem waarmee de headset je ogen kan volgen zodat controllers niet meer nodig zijn voor simpele interacties. Zo ontstaat er ook een nieuwe diepgang van feedback vanuit toekomstige games, als deze je ogen in de gaten kunnen houden. De Vive Pro Eye moet in het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar worden.

De andere twee producten zijn voor de gemiddelde VR-gebruiker. Zo krijgt Viveport, het platform van HTC waar een hoop content beschikbaar is, een nieuwe abonnementsvorm genaamd Viveport Infinity. Daarmee betaal je een bepaald bedrag per maand om onbeperkt te kunnen genieten van alle ervaringen die het platform te bieden heeft. Het basismodel staat je namelijk slechts toe om vijf titels per maand te proberen. Met Viveport Infinity kun je dus alle beschikbare titels spelen tot je erbij neervalt.

Het andere product is een reactie op de Oculus Go die vorig jaar werd aangekondigd. Vive komt namelijk ook met een standalone headset die gebruikt kan worden met een pc, telefoon of zonder extra apparatuur. De HTC Cosmos, zoals het apparaat gaat heten, heeft verschillende camera’s om te werken zonder enige sensoren, zoals nu het geval is bij de Vive en Oculus Rift. Daarmee probeert het een brug te slaan tussen de populaire, bestaande en komende headsets die ook werken zonder externe sensoren. Verder is er vrij weinig getoond omtrent de Cosmos en wij zijn daarom ook erg benieuwd naar de specificaties van het apparaat, net als de werkwijze.