Doorgaan naar artikel
Monster Hunter World x Witcher Wild Hunt nu speelbaar
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

De Monster Hunter World x Witcher Wild Hunt-crossover is nu speelbaar. De crossover werd halverwege december aangekondigd samen met een boel andere dingen. Deze update is toegevoegd met versie 6.0 en zal eerst gedownload moeten worden. In Astera moeten spelers de Third Fleet Felyne aanspreken om het verhaal van de crossover te beginnen. De Monster Hunter World x Witcher Wild Hunt-crossover is een gratis update die permanent is toegevoegd en is niet zoals sommige andere events die tijdelijk beschikbaar zijn.

In deze gratis update betreedt Geralt via een portaal de wereld van Monster Hunter World. Helaas is er een Leshen met hem meegekomen. Dat is een boomachtig wezen dat raven beveelt en aanvalt door wortels uit de grond te laten schieten. Geralt zal daarom de ‘Fivers’ van Astera helpen om het monster te doden. Als beloning voor het verslaan van de Leshen kunnen ze een nieuwe set ontvangen die ze zal veranderen in Geralt. Ook kunnen ze een nieuw zwaard en schild maken dat gebaseerd is op Geralts zilveren zwaard. Als schild wordt het magische woord ‘quen’ gebruikt. Bovendien is er nieuwe gear voor de palico die hem eruit zal laten zien als een Nekker. Tenslotte rennen er ook Nekkers rond die gevangen kunnen worden met een net om als huisdier in de slaapkamer te bewaren.

Spelers die dan nog niet klaar zijn met The Witcher 3 hebben geluk. Vanaf 15 februari om 1 uur ’s morgens is er een event-quest waarin spelers het op kunnen nemen tegen een Ancient Leshen. Deze is sterker dan zijn voorganger en zal spelers belonen met armor dat ze zal veranderen in Ciri. Bovendien kunnen ze Ciri’s wapen, Zirael, maken en gebruiken als dual blades. Het evenement loopt tot 1 maart om 1 uur ’s morgens.

Monster Hunter World x Witcher Wild Hunt

Naast deze crossover is de event-quest ‘The Greatest Jagras’ nu vervangen met ‘The Name’s Lavasioth.’ The Greatest Jagras was gedurende de eerste helft van het Appreciation Festival beschikbaar en gaf fans veel endgame-content in de vorm van jewels. Deze versieringen worden gebruikt om wat extra vaardigheden te verkrijgen. Lavasioth zal juist een overvloed aan streamstones opleveren. Streamstones kunnen gebruikt worden om wapens en armor nog krachtiger te maken. De quest zal beschikbaar zijn voor de rest van het Appreciation Festival, dat afgelopen zal zijn op 22 februari om 1 uur ’s morgens. Hier is een actueel schema met event-quests.

Speel Monster Hunter World nu op PlayStation 4, Xbox One en pc.