Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De ontwikkelingen rondom smartphones staan niet stil vandaag de dag. Telkens proberen fabrikanten iets nieuws te ontwikkelen waarmee ze hun toestel willen onderscheiden van de concurrent. Zo schijnt er ook een vouwbare smartphone van Samsung aan te komen.

Zojuist lijkt Samsung middels een video bevestigd te hebben dat ze volgende week op 20 februari een vouwbare smartphone gaan demonstreren. Dit wordt gedaan tijdens het “Unpacked”-evenement waarin verschillende producten getoond zullen worden. Dit evenement geldt als voorproefje op het Mobile World Congress in Barcelona wat vanaf 25 februari van start gaat. Tijdens dit congres zullen er veel smartphones, accessoires en andere mobiele apparaten worden onthuld.

De video is volledig gericht op het vouwen en draaien van tekst en beeld. Uiteindelijk komt de tekst “The Future Unfolds” in beeld samen met de datum 20 februari 2019. Er wordt verder nog niets prijsgegeven in de video dus voor meer informatie zullen we echt moeten wachten tot volgende week woensdag. Ook komt nog gauw even het cijfer 10 voor in de video. Dit hint naar het nieuwe aankomende model de Samsung Galaxy S10.

Er werd eerder al gesproken over een vouwbaar scherm middels het Infinity Flex Display. Samsung zou daarmee een toestel kunnen maken met een beeldscherm wat gevouwen 4,58-inch groot zou zijn. Wanneer het scherm wordt opengevouwen zal het scherm maar liefst 7,3-inch groot zijn met een hoge resolutie van 1536 x 2152 pixels.

We zullen helaas nog even moeten wachten op de demonstratie en aankondiging van deze modellen.