Nieuwe Call of Duty-game zal een campagne bevatten

Thom van den Hork, 13 februari 2019
Profiel

Activision Blizzard kwam gisteren op een niet zo leuke manier in het nieuws; het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat 800 mensen hun baan gaan verliezen. Dit is ongeveer 8% van het totaal aantal werknemers en dat terwijl het bedrijf een recordwinst heeft over het jaar 2018. Gelukkig zijn er meerdere mensen die een oproep hebben gedaan om de getroffenen weer aan het werk te krijgen. Cliff Bleszinski, onder andere bekend van Gears of War, plaatste het volgende via Twitter:

Meerdere grote bedrijven hebben al een opmerking achtergelaten bij zijn bericht. Laten we hopen dat ze snel weer een nieuwe plek zullen vinden. Gelukkig was er ook goed nieuws: Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, heeft laten weten dat de nieuwe Call of Duty-game een campagne zal bevatten:

… entirely new campaign, a huge and expansive multiplayer world, and some fun co-op gameplay.

Het vorige deel, Call of Duty: Black Ops 4, was het eerste deel zonder echte campagne, maar dat beviel blijkbaar niet zo goed. Daarnaast laat Infinity Ward weten dat deze game weer teruggaat naar zijn roots. Wat dat precies gaat betekenen, kunnen we op dit moment nog niet zeggen maar het zal waarschijnlijk gaan om de Tweede Wereldoorlog of Modern Warfare.

Mochten we meer nieuws krijgen, dan kun je dat natuurlijk hier lezen.