Doorgaan naar artikel
‘Samsung Galaxy 10-4K-selfiecamera aanwezig op nieuwe modellen’
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het duurt niet lang meer voordat Samsung haar nieuwe vlaggenschepen gaat onthullen. De Samsung Galaxy 10-4K-selfiecamera lijkt één van de nieuwe features te zijn die we mogen verwachten bij deze toestellen.

Al geruime tijd wordt er bij verschillende smartphone-fabrikanten gesproken over nieuwe features om het toestel te onderscheiden van de concurrent. Bij vrijwel elk nieuw model is de batterij verbeterd, is er een snellere processor aanwezig en is er een verbeterde camera aanwezig. Samsung neemt deze upgrade dit keer wel heel serieus, zo blijkt uit een teaser waarbij de toestellen zijn voorzien van een 4K-selfiecamera.

De bijzonder korte teaser van maar zes seconden is eigenlijk nietszeggend. Er worden enkele beelden getoond wat moet duiden op het maken van selfies. In de titel van de video wordt 4K-camera genoemd. Hoewel het nog geen officiële bevestiging is lijkt dit wel te gaan om de camera aan de voorkant van het toestel.

Opvallend is dat we enkel over 4K praten als het gaan om videobeelden en niet zozeer over foto’s. Deze worden vaak aangeduid in megapixels. Of we nu dadelijk enkel 4K-filmpjes kunnen maken met de frontcamera of ook haarscherpe 4K-foto’s is nog niet bekend. Daarnaast geeft de titel ook iets weg van wat lijkt op beeldstabilisatie. Ook hierover is vrij weinig bekend en blijft het enkel gissen naar wat ze mogelijk bedoelen. We zullen nog even moeten afwachten tot de officiële aankondiging volgende week op 20 februari.