Doorgaan naar artikel
The Division 2-clansysteem uitgelicht door Ubisoft
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Ubisoft heeft flink wat info vrijgegeven over het The Division 2-clansysteem. Aangezien er flink gericht wordt op zowel samenspel als player-versus-player, is dit een zeer belangrijk aspect.

Clans zullen ergens in het begin van de game vrijgespeeld worden. Ze hebben een maximaal ledenaantal van vijftig. Op de clanpagina kun je er zelf een maken of je aansluiten bij een bestaande. Op deze pagina is ook de basisinfo van de clans te vinden, zoals:

  • Wat de primaire taal is.
  • Wat de focus is (co-op, competitief, player-versus-player).
  • Hoe de atmosfeer is binnen de clan, Dit varieert van relaxed tot erg serieus.
  • De tijden dat de leden actief zijn.
  • De geografische locaties van leden.
  • Of een microfoon verplicht is.

Verder heeft iedere clan zijn eigen logo, naam en afkorting. Binnen de groepen zijn verschillende rollen mogelijk met ieder andere rechten. Als je in een clan zit verzamel je CXP (Clan Experience Points). Hiermee kun je het level verhogen tot een maximum van 30, waarbij er bij ieder level nieuwe dingen ontgrendeld worden.

Tevens kun je iedere week CXP verzamelen om een kist met waardevolle loot voor ieder lid te verzamelen. Hier geldt: hoe meer CXP, des te beter de loot.

Je clan komt samen in de oostvleugel van het Witte Huis, waar je kunt communiceren met alle leden en waar je de kist met de beloningen van de verzamelde CXP vindt.

Tot nu toe klinkt het The Division 2-clansysteem erg interessant en wij kunnen niet wachten om er mee aan de slag te gaan vanaf 15 maart. Dan komt namelijk het spel uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Mocht je onze impressie van de closed beta willen lezen, dan kan dat hier.