Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Deze week werd in India een nieuw toestel van de Chinese smartphonefabrikant Oppo onthuld: de Oppo F11 Pro. Het toestel heeft een mechanische pop-up-selfiecamera aan de voorzijde en een nagenoeg randloos scherm. Aangezien OnePlus vaak veel design-elementen overneemt van de Oppo F-serie, geeft de F11 Pro waarschijnlijk het design van de aankomende OnePlus 7 weer. Oppo en OnePlus delen dan ook een deel van de logistieke keten en maken deel uit van het overkoepelende BKK Electronics.

Oppo heeft inmiddels al enkele toestellen naar Nederland gebracht, waaronder de RX17 Neo en AX7 waar we onlangs een review over schreven. De F11 Pro wordt in eerste instantie alleen in India uitgebracht. Voor een nog onbekende prijs biedt het toestel een nagenoeg randloos 6,53 inch IPS-scherm, een Mediatek Helio P70-processor en keuze uit 4 of 6 GB aan RAM-geheugen gecombineerd met respectievelijk 64 of 128 GB opslaggeheugen. Verder is er een 48 megapixel camerasensor en een 5 megapixel dieptesensor aan de achterzijde te vinden.

Het meest interessant aan het toestel is het mechanisme voor de uitschuivende selfiecamera. Wanneer je op de Oppo F11 Pro naar de selfiecamera overschakelt, schuift er aan de bovenzijde een selfiecamera uit om de foto mee te nemen. In tegenstelling tot de positionering in de hoek bij de Vivo V15 Pro (tevens onderdeel van eerdergenoemd BKK Electronics), bevindt de uitschuivende camera zich ongeveer in het midden. Hiermee is het algehele ontwerp symmetrischer. De positionering van de camera’s was echter tot nu toe een van de verschillen tussen de Oppo F-toestellen en de OnePlus, dus het kan voor de OnePlus 7 nog beide kanten op. Dat er een uitschuifmechanisme aanwezig is, dat is inmiddels vrijwel zeker. We zijn benieuwd hoe stevig dit uitschuifmechanisme in praktijk is en of het bijvoorbeeld geen stof verzamelt in je broekzak.

Vooralsnog wordt er over de OnePlus 7 weinig officieel bekendgemaakt, maar met de Oppo F11 Pro hebben we een goede indicatie voor het uiterlijk van het aankomende vlaggenschip van OnePlus. Naar verwachting wordt het toestel met de nieuwe Snapdragon 855-chip in mei officieel onthuld.