Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Novus-motorfiets.

Elektrische fietsen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken van onze Nederlandse fietspaden. Ze schieten op volle snelheid voorbij zonder dat het de bestuurder enige moeite kost. Ook komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt die vooral ook erg goed zijn voor het milieu. De Novus-motorfiets is de nieuwste ontwikkeling als het gaat om elektrische motorfietsen. Motoren zijn vooral kenmerkend om hun harde motorgeluiden. Het zware gerommel van een chopper klinkt anders dan het schreeuwende geluid van een racemodel. De Novus-motorfiets zal daarentegen bijzonder stil zijn; hij wordt namelijk elektrisch aangedreven. De motorfiets heeft een bijzonder smal frame. Dit komt doordat er geen zwaar motorblok met alle verbonden onderdelen aanwezig hoeft te zijn. De Novus-motorfiets weegt ongeveer 38,5 kilo.

De motorfiets haalt door het lichte gewicht en de elektrische aandrijving al snel zijn topsnelheid. De maximale snelheid is 98 kilometer per uur. Mocht je interesse hebben in de motorfiets, dan zul je toch flink in de buidel moeten tasten; het model kost namelijk $39.500.