Doorgaan naar artikel
OPPO lanceert nieuwe Reno-smartphoneserie
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De Chinese fabrikant OPPO heeft eerder deze week de nieuwe Reno-smartphoneserie gelanceerd. De nieuwe toestellen krijgen de naam OPPO Reno en krijgen een plaats naast de bestaande OPPO RX-serie. De nieuwe serie bestaat uit drie toestellen: de Reno 5G, de Reno 10x Zoom en de Reno. In Nederland komen alleen de laatste twee varianten uit. De toestellen vormen het nieuwste premium-aanbod van OPPO en zijn onder andere uitgerust met een AMOLED-scherm, driedubbele camera’s en een bijzondere, schuine pop-up-camera.

De specificaties van de Oppo Reno 10x Zoom en de OPPO Reno zien er op papier uitstekend uit. De 10x Zoom heeft de nieuwste high-end chip van Qualcomm, de Snapdragon 855 gekoppeld aan 8GB RAM-geheugen en 256GB opslaggeheugen. De Reno 10x Zoom is wat groter dan de ‘normale’ Reno met een 6,6 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2340×1920 pixels. De beeldverhouding komt neer op 19.5:9 en het betreft volgens OPPO een ‘panoramisch scherm’. De schermen van de toestellen zijn compleet randloos en hebben dus ook geen inkeping. Achter dit scherm heeft OPPO een accu van 4065 mAh weten te plaatsen met snellaadmogelijkheid.

OPPO lanceert nieuwe Reno smartphone serie

Zoals de naam al impliceert, is ook veel geïnvesteerd in de camera’s van de Reno 10x Zoom. Deze bestaan uit een combinatie van drie verschillende sensoren aan de achterzijde. Ten eerste is er een 48 megapixel Sony IMX 586-sensor met f/1.7, uitgerust met Dual OIS, 4-in-1 resolutie voor verbeterde prestaties bij weinig licht en laserdetectie autofocus. Naast de hoofdsensor liggen een 8MP Ultra-Wide Angle lens en een 13MP telephoto-lens, waarmee je ook een breed perspectief en tot 10x hybride zoom kunt gebruiken. Filmen kan tot 4K met 60fps en biedt bovendien 360-graden audio-opname.

De selfie-camera van de OPPO Reno-serie is een bijzondere: dit is een pop-up-camera die schuin naar boven komt. Deze techniek is dan ook al eens een ‘shark-fin’ pop-up-camera genoemd. Hoe stevig dit systeem in praktijk werkt, is op het eerste gezicht niet af te leiden. Dat het de toestellen een uniek karakter geeft is wel duidelijk. De camera in het pop-up-systeem betreft een 16 megapixel sensor met f/2.0 en ‘AI Beauty’-algoritmen.

OPPO lanceert nieuwe Reno smartphone serie

De ‘normale’ OPPO Reno heeft dezelfde selfie-camera als de Reno 10x Zoom. Het scherm is echter iets kleiner met een 6,4 inch 2340×1080 pixels AMOLED-paneel. Het verschil zit hem in eerste plaats in de gebruikte SoC (system on a chip), dit is namelijk de nieuwe mid-range Snapdragon 71o en tot 6GB aan RAM-geheugen. Opslaggeheugen is tevens een ruime 256GB. De accu-capaciteit is iets kleiner met 3765 mAh en dezelfde nieuwe snel-laadtechnologie van OPPO. De cameramodule van de Reno bestaat uit een 48MP IMX586 sensor zonder OIS, gecombineerd met een 5MP sensor. In dit geval dus geen breedbeeld of zoom-functie voor de tweede camera. Wel is ook hier 4K video mee mogelijk.

Beide toestellen draaien op OPPO’s ColorOS 6, gebaseerd op Android 9 Pie en zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner onder het scherm aan de voorzijde. De toestellen maken voor een verbeterde cameraprestatie onder slecht licht gebruik van OPPO’s zogeheten ‘Ultra Nacht Modus 2.0’, waarbij AI, HDR en multi-frame voor onder andere ruisonderdrukking, handstabilisatie en dynamisch bereik worden gebruikt. De telefoons worden uitgebracht in twee nieuwe kleuren: Ocean Green en Jet Black. De OPPO Reno komt in mei uit met een adviesprijs van €499. Vanaf juni is vervolgens ook de Reno 10x Zoom verkrijgbaar met een adviesprijs van €799.