Doorgaan naar artikel
Box Boy! + Box Girl!
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

De schattige wereld en gemakkelijk puzzels maakt Box Boy! + Box Girl! ideaal om te spelen met een kind of huisgenoot die verder niet veel heeft met gamen. De game is echter niet uitdagend genoeg om spelers lange tijd vast te houden.

Box Boy! + Box Girl! is nu uit op Nintendo Switch. Fans van de Box Boy!-serie kunnen nu eindelijk samen met een andere doos op avontuur op Nintendo Switch, maar is de game ook leuk, of kun je het beter in de doos laten? Lees daarvoor gauw verder.

In Box Boy! + Box Girl! is “Box World” in gevaar en het is aan Qbby (Box Boy) en Qucy (Box Girl) om dat te gaan verhelpen. Dit verhaal ligt echter erg ver op de achtergrond. Zo ver zelfs, dat het net zo goed afwezig had kunnen zijn. Gelukkig is het schattige wereldje waarin de game plaatsvindt overal om je heen. Ondanks hun simpele ontwerp zijn Qbby en Qucy in staat de harten van de spelers te stelen, zeker in de paar cutscenes waarin een rijtje kinderdozen als baby-eenden achter ze aan lopen.

De muziek is ook altijd prettig aanwezig. Het is kalm en vrolijk en het is afwisselend genoeg om niet te gaan irriteren. Spelers doen lekker hun ding en de muziek spoort dat aan. Het past perfect bij de sfeer van het spel en het brengt ook vreugde naar de woonkamer.

Box Boy! + Box Girl! is een puzzel-platformer zoals bijvoorbeeld Degrees of Separation of Little Big Planet waarin spelers puzzels op moeten lossen om verder te kunnen. In Box Boy! + Box Girl! ben je een doos. Als doos kun je lopen en springen, maar wat je echt bijzonder maakt is dat je meer dozen kunt maken. Deze zijn op verscheidene manieren te gebruiken, maar over het algemeen fungeren ze als opstapblokken, brug of paraplu. Hiermee weet HAL Laboratory een flink aantal leuke puzzels te maken waar je je best even mee kan vermaken. Verwacht echter geen brein brekende hersenkrakers: zelfs de latere levels zijn niet te moeilijk. Hierdoor gaat het spel op den duur wel vervelen.

Het samenwerken is leuk. De gemakkelijke aard van het spel maakt namelijk wel dat Box Boy! + Box Girl! ideaal is om te spelen met je kind, of met een huisgenoot die verder niet zoveel heeft met gamen. De dozen van Quby zijn ook versierd met een strikje. Dit ziet er schattig uit, maar het zorgt er vooral voor dat de blokjes van beide spelers uit elkaar gehaald kunnen worden. Dit voorkomt af en toe verwarring die had kunnen leiden tot lastige fouten.

Naast het puzzelen zijn er ook cosmetische voorwerpen die gedragen kunnen worden. Je bent nog steeds een doos, maar nu met een hoed. Hierdoor is het mogelijk Qbby of Qucy helemaal eigen te maken en dat is geweldig. Een nadeel is echter dat ze gekocht moeten worden met medailles die verkregen worden door te spelen. Dat zou op zich niet een probleem zijn, behalve dat het geheel willekeurig is wat je krijgt. Hierdoor kan het gebeuren dat spelers alleen maar hoeden krijgen en nooit een kledingstuk of andere ogen. Bovendien voelt het niet fijn om zuurverdiende medailles te spenderen aan iets waarvan onbekend is of het wel leuk gaat zijn. Een beter systeem is bijvoorbeeld als ze verborgen zijn in de levels zoals in Little Big Planet, of dat spelers kiezen wat ze aanschaffen.

Box Boy! + Box Girl! is een leuke en schattige game die geschikt is om te spelen met een medespeler die weinig ervaring heeft met spellen. Daarentegen is het niet uitdagend genoeg om spelers langdurig vast te houden. Ook zijn de cosmetische voorwerpen leuk om te verzamelen, maar de manier waarop ze verkregen worden kan wel leiden tot frustratie.

Box Boy! + Box Girl! is voor deze review gespeeld op de Nintendo Switch. De game is exclusief op dit platform beschikbaar.

Box Boy! + Box Girl!