Doorgaan naar artikel
Monster Hunter World: Iceborne-releasedatum onthuld
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Met een nieuwe trailer heeft Capcom de Monster Hunter World: Iceborne-releasedatum onthuld. De uitbreiding zal te spelen zijn vanaf zes september en zal zo’n  €40,- kosten voor fans die het originele spel al bezitten. Spelers die de game nog op moeten pakken, kunnen ook Monster Hunter World inclusief de Iceborne-uitbreiding kopen voor €60,-. Er is ook nog een digitale deluxe-editie die spelers toegang geeft tot emotes en een armor-skin. Fans die de uitbreiding pre-orderen krijgen daar nog een andere armor-skin bovenop. De pc-versie verschijnt in de winter en zal hetzelfde kosten.

Daarnaast heeft Capcom tijdens een livestream meer onthuld over Iceborne. Zo wordt het nieuwe sneeuwgebied in detail besproken en krijgen fans bovendien vier monsters te zien. Daarvan zijn er drie nieuw, waaronder een Elder Dragon met een sterk ijs-thema, Velkhana genaamd. Over Velkhana wil Capcom nog niet te veel weggeven, maar er wordt gehint dat het niet zomaar ijs-aanvallen zal gebruiken. Het oude monster dat besproken wordt is Nargacuga, een populair monster voor veteranen die Monster Hunter al speelden voor World. Nargacuga zal alle aanvallen hebben die fans al kennen, maar er zijn ook een paar nieuwe gemaakt voor World.

Bovendien krijgen spelers nieuwe vaardigheden. Alle wapens kunnen nu zelfs als ze getrokken zijn volledig gebruikmaken van de slinger. Voorheen kon alleen de sword and shield dat. Ook is het mogelijk een haak naar een monster toe te schieten, waarna een speler zichzelf naar het beest toetrekt. Daarna kan hij al zijn slinger ammo in een keer op het monster schieten, waarna het beest door de knal om zal vallen. Tenslotte zullen verschillende wapens speciale aanvallen hebben met betrekking tot de slinger. Zo zal de greatsword meer schade aanrichten met de slinger tijdens een combo en kunnen dualblades schieten tijdens het ontwijken. Ook kan de light bowgun vanaf Iceborne herladen terwijl ze ontwijken.

Tenslotte is er nieuwe informatie over Arch Tempered Nergigante. Dit gevecht wordt al lange tijd verwacht en zou ergens in de lente te spelen zijn. Capcom laat nu weten dat het vanaf 11 mei beschikbaar zal zijn voor een beperkte tijd, net zoals de andere Arch Tempered-monsters. Ten opzichte van zijn normale versie heeft Arch Tempered Nergigante wat nieuwe, snelle aanvallen die plots tijdens zijn gebruikelijke combo’s te gebruiken zijn. Spelers die erin slagen deze nieuwe uitdaging te overtreffen, kunnen Nergigante Y-armor maken bij de smid. Bovendien is er een nieuw, dynamisch thema dat PlayStation 4-spelers kunnen kopen. Het thema zet Nergigante in de spotlight.

Speel Monster Hunter World nu op PlayStation 4, Xbox One en pc.