Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro worden deze week wereldwijd officieel uitgebracht. Aankomende dinsdag 14 mei is de officiële onthulling tijdens een groots aangekondigd evenement van OnePlus. De OnePlus 6T werd een half jaar geleden in New York onthuld, maar dit keer heeft OnePlus gekozen voor een onthulling op locatie in Londen.

De meeste specificaties van de OnePlus zijn inmiddels uitgelekt. Zo weten we dat de OnePlus 7 Pro in feite een nieuw toestel is dat zich op het premium-segment gaat richten. De OnePlus 7 Pro heeft onder andere een pop-up-selfiecamera en een bijzonder 6,67 inch display: voor het eerst biedt OnePlus een scherm met een 1440 x 3120 pixels hoge resolutie en bovendien een 90Hz verversingssnelheid. In lekentermen betekent dit dat de OnePlus 7 Pro 90 beelden per seconde weergeeft, waar 60 beelden momenteel de standaard is. De ‘gewone’ OnePlus 7 is daarentegen een voortzetting van de ‘flagship-killer’-formule van de OnePlus 6T. Dit betekent dat de OnePlus zich niet met technische hoogstandjes wil onderscheiden, maar vooral met goeie specificaties en een scherpe prijs aantrekkelijk moet zijn.

De onthulling in Londen zal op 14 mei rond 17:00 via livestream te volgen zijn. Voor wie de OnePlus-toestellen echter als een van de eersten in eigen handen wil hebben, organiseert OnePlus in diverse landen pop-up-locaties. In Nederland kun je op 18 mei als eerste de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro uitproberen in de T-Mobile-winkel aan de Lijnbaan in Rotterdam. T-Mobile is de eerste officiële telecompartner van OnePlus in Nederland.