Monster Hunter World: Iceborne wapen-trailers tonen nieuwe vaardigheden

Arran Winmai, 03 juni 2019
Profiel

Met de nieuwe Monster Hunter World: Iceborne wapen-trailers toont Capcom een aantal nieuwe vaardigheden in de aankomende uitbreiding. Alle veertien wapens komen even in de spotlight. Bovendien wordt er een nadruk gelegd op de slinger en zijn nieuwe toevoeging, de ‘clutch claw.’

In Iceborne zal een nieuw gebied en een groot aantal nieuwe monsters toegevoegd worden aan Monster Hunter World. Maar zoals deze video’s duidelijk maken, zullen de spelers ook een gros aan nieuwe vaardigheden ontvangen. Zodra de uitbreiding uit is kunnen spelers hun slingers gebruiken zelfs als hun wapens getrokken zijn, iets wat voorheen alleen mogelijk was voor de ‘sword and shield.’ Bovendien kan men met zijn of haar slinger de clutch claw lanceren, waarna ze zichzelf naar het doelwit toe trekken en een aanval uitvoeren. Deze aanval zal het lichaamsdeel waarop het uitgevoerd wordt verzwakken. Diezelfde plek vervolgens aanvallen zal meer schade aanrichten.

Naast de clutch claw zijn er ook andere nieuwe vaardigheden. Zo kan de ‘hunting horn’ in Iceborne bubbels plaatsen waar teamgenoten buffs van ontvangen. De ‘longsword’ heeft een nieuwe techniek waarmee hij eerst een aanval ontwijkt en dan een krachtige tegenaanval uitvoert.

De presentatie is voor het kijkgemak verdeeld in drie video’s die elk hun eigen categorie hebben: Onder ‘technical‘ vallen de ‘switch axe,’ ‘charge blade,’ ‘insect glaive,’ ‘hunting horn’ en ‘bow.’  In de video over zware wapens worden de ‘greatsword,’ ‘hammer,’ ‘lance,’ ‘gunlance’ en ‘heavy bowgun’ besproken. Ten slotte focust de video over lichte wapens op de ‘sword and shield,’ ‘dual blades,’ ‘longsword’ en ‘light bowgun.’ Op zijn YouTube-kanaal bespreekt Arekkz elk wapen individueel. Bovendien benadrukt hij de uitrustingssets en specifieke wapens die spelers dragen in de clips. Deze zijn namelijk grotendeels nieuwe toevoegingen in Iceborne.

Speel Monster Hunter World Iceborne vanaf zes september op PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie verschijnt later.