Doorgaan naar artikel
Battlefield V-beelden tonen nieuwe maps
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week werd er al een video uitgebracht waarin de nieuwe map Mercury te zien was. DICE heeft zojuist nieuwe Battlefield V-beelden vrijgegeven waarin het vierde hoofdstuk te zien is die voor iedereen als gratis update wordt toegevoegd aan de game.

Chapter 4: Defying the Odds is de naam van deze DLC en hij zal vanaf 27 juni worden toegevoegd. De spelers kunnen hierbij onder andere enkele nieuwe multiplayermaps verwachten. De eerdergenoemde Mercury is er één van. Het draait hier vooral om de strijd om Kreta. We blijven in Griekenland met de map Marita. In deze nieuwe map staat de slag om Griekenland centraal. Spelers kunnen hier in smalle straten het tegen elkaar opnemen. Marita zal vanaf juli beschikbaar zijn in verschillende multiplayermodi. Al Sundan is weer een grote map die zich in Afrika afspeelt. Doordat de map groter is, leent deze zich uitermate goed voor de verschillende voertuigen om de veldslagen mee te domineren.

In augustus zullen er nog twee nieuwe maps worden toegevoegd. Eén van deze maps vindt plaats op het kleine Noorse eiland Lofoten. De soldaten krijgen hier weinig beschutting van gebouwen en zullen dus extra goed moeten opletten. De tweede map is afkomstig uit de Franse Provence. Deze map is, in tegenstelling tot de Noorse map, voorzien van veel hoge gebouwen.

Later dit jaar in oktober wordt Operation Underground toegevoegd aan het lijstje. Deze map is gebaseerd op Operation Metro uit Battlefield 3. Hierin vond de strijd plaats in ondergrondse tunnels en treinen. In de video worden de maps uitgelicht met aan het eind een kort fragment over het vijfde hoofdstuk in Battlefield V. In chapter 5 worden we meegenomen naar de Stille Oceaan, althans de beelden tonen een gevecht tussen een Amerikaanse en Japanse soldaat. Helaas is er niet meer bekendgemaakt over dit hoofdstuk en zullen we hier nog even op moeten wachten. Wellicht wordt er tijdens de E3 volgende week meer onthuld.