Doorgaan naar artikel
E3 2019: EA Play toont beelden van Battlefield V chapter 4
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week was al aangegeven dat het vierde hoofdstuk nieuwe maps zal toevoegen aan Battlefield V. Tijdens EA Play werd hier dieper op ingegaan en waren er ook beelden te zien van onder andere Al Sundan. Het is een vrij grote map waarin alle Battlefield-onderdelen tot hun recht komen. Flinke veldslagen met tanks en vliegtuigen staan garant voor chaos. Vanaf 27 juni mogen we van Al Sundan genieten samen met de map Mercury waarin Kreta centraal staat. Ook werden er nieuwe beelden getoond van Operation Underground. Deze is gebaseerd op de favoriete Battlefield 3-map Operation Metro. De kogels vliegen je om je oren wanneer je in een treinstel loopt of door een souvenirwinkel in het metrostation. Er zijn veel schuilplekken aanwezig, maar de flanken bij de vijanden zijn erg kwetsbaar. Operation Underground zal vanaf oktober beschikbaar zijn.

DICE brengt met dit nieuwe hoofdstuk ook spelers dichter bij elkaar. Er kan meer en beter samengewerkt worden. Samen doelen bereiken en uiteindelijk de veldslag naar je toetrekken om als winnaar uit de bus te komen. Ook het maximale ranklevel wordt omhoog geschroefd van 50 naar 500. Spelers zullen wel weer even zoet zijn met het behalen van hun maximale ranklevel. Je kan er verschillende dogtags en badges mee verdienen om er vervolgens mee te pronken.

Tot slot werd ook het vijfde hoofdstuk even aangehaald. Er werden conceptbeelden getoond waarin te zien is dat we meegenomen worden naar de Pacifische Oceaan. Er zullen nieuwe amfibievoertuigen aanwezig zijn waarmee je vanuit de zee zo aan land kan komen om daar op het strand het gevecht aan te gaan tussen de Amerikanen en de Japanners. Dit hoofdstuk zal naast nieuwe voertuigen ook vernieuwde gameplay met zich meebrengen.