Nieuwe GTA 6-geruchten geven Vice City en Rio de Janeiro aan als locaties

Erwin Voorn, 01 juli 2019
Profiel

Na de eerdere geruchten over het volgende deel in de Grand Theft Auto-serie is het weer even rustig geweest rond Rockstars toekomstige game. Een Reddit-gebruiker heeft die rust verstoord door een heleboel nieuwe GTA 6-geruchten het internet op te slingeren. De lekker zegt de informatie te hebben gekregen van vrienden die voor Kotaku en PC Gamer gewerkt hebben. Een andere vriend, die bij Rockstar werkt, heeft deze geruchten niet bevestigd, noch ontkent.

Zo werken alle Rockstar-studio’s gezamenlijk aan ‘Project Americas’, zoals de werknaam luidt. Het speelt zich af in Vice City en Rio de Janeiro in de jaren 70/80, met wat lineaire missies in Liberty City. Ook wordt Cuba genoemd als mogelijke locatie. Verder zou er een grote gevangenis moeten zijn waarin je een aantal missies afwerkt. De hoofdpersoon begint als smokkelaar van cocaïne en werkt zich uiteindelijk op tot ‘kingpin’. Er is dan ook veel nadruk op het uitbouwen van je imperium. De Netflix-serie Narcos is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Thema’s als HIV en de immigratiecrisis komen ook aan bod.

Het passeren van tijd zou een goot onderdeel moeten worden met auto’s, gebouwen en de economie die naar verloop van tijd veranderen. Ook de weersomstandigheden spelen een rol, met zelfs orkanen en overstromingen. Bepaalde mechanismen uit Red Dead Redemption 2 worden overgenomen in GTA 6. Zo zal het verhaal uit meerdere hoofdstukken bestaan en kan je maar een beperkt aantal wapens met je meenemen. Je auto gebruik je dan voor het bewaren van je overige wapens en kogelvrije vest. Het zal allemaal wel iets minder realistisch gaan worden dan bij RDR 2 het geval was.

De nieuwe Grand Theft Auto komt alleen uit voor de aankomende generatie consoles en zal dus niet op je Playstation 4 of Xbox One te spelen zijn. Verder geeft de lekker aan dat Rockstar, naast GTA 6, ook aan een andere titel werkt en hij vermoedt dat dit om Bully 2 gaat.

Zoals het met alle geruchten gaat, zal je ook deze nieuwe GTA 6-geruchten met een korreltje zout moeten nemen.