Asmodee is driemaal genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019

Arran Winmai, 03 juli 2019
Profiel

Woensdag 6 november vindt de verkiezing voor Speelgoed van het Jaar 2019 plaats, maar de genomineerden zijn alvast bekendgemaakt. Onder andere is Asmodee genomineerd met drie verschillende spellen. Speelgoed van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing dat wordt gezien als de belangrijkste Nederlandse speelgoedprijs. De jury bestaat uit bloggers en vloggers, maar ook verkopers en bordspeldeskundigen. Bovendien kan het publiek vanaf september ook een stem uitbrengen via de website. Fans die stemmen maken bovendien kans op mooie prijzen.

Asmodee is een uitgever die bordspellen van veel ontwikkelaars op de markt brengt. Het bedrijf maakt ook digitale versies van bestaande games, zoals de aankomende Steam-versie van Gloomhaven.

De genomineerde spellen van Asmodee vallen onder de categorieën 10-11 jaar en 12-17 jaar. Voor de jongere leeftijdscategorie is Slide Quest genomineerd. Dat is een coöperatief behendigheidsspel waarin spelers een ridder besturen door het bord met hefbomen te kantelen. Zodoende proberen zij gevaar te vermijden, vijanden te verslaan en het uiteindelijke doel te bereiken.

Het eerste spel dat genomineerd is voor de categorie 12-17 jaar is Exploding Kittens. Dat is een kaartspel waarin spelers proberen de trekstapel naar hun voordeel te manipuleren voor ze een kaart moeten trekken. Dit doen zij door kaarten uit hun hand te spelen. Aan het einde van de beurt moet iedere speler een kaart trekken. Pakt iemand de exploding kitten, dan ontploft die en is de speler uitgeschakeld.

Tenslotte is ook Pandemic Rapid Response genomineerd. Deze spinoff van de bekende Pandemic-serie is een dobbelspel dat zich afspeelt in real-time. Er is een crisis op aarde en spelers rollen dobbelstenen om grondstoffen te verzamelen. Deze grondstoffen, zoals voedsel en medicijnen, sturen ze naar noodgebieden om hulp te bieden. Terwijl ze spelen, gebeuren er nieuwe rampen, dus spelers moeten blijven opletten en goed coördineren.