Netflix werkt aan een Cuphead-televisieserie

Arran Winmai, 09 juli 2019
Profiel

Er wordt gewerkt aan een Cuphead-televisieserie. Dat laat Netflix weten op de websiteThe Cuphead Show!, zoals de serie zal gaan heten, wordt gemaakt door Netflix Animation. De makers van de game bij Studio MDHR zijn ook betrokken als executive producers. De serie zal een komedie worden die de avonturen van de impulsieve Cuphead en de behoedzame maar meegaande Mugman zal volgen. Het wordt niet een verfilming van het verhaal van de game. Een releasedatum voor de serie is nog niet bekend.

Studio MDHR vertelt in een interview met IGN dat ze nog niet weten wat het verhaal precies gaat worden. Wel vertelt Chad Moldenhauer dat de serie kindvriendelijk zal zijn, maar dat het ook grappen zal bevatten die gericht zijn op volwassenen. Volgens hem zal de humor vergelijkbaar zijn met wat fans van Cuphead gewend zijn. Ook zal het, net zoals de originele game, handgetekend zijn en geheel in de stijl van animatie uit de jaren 30.

Cuphead is een 2D Bullet Hell. Spelers moeten rennen, springen en schieten om vijandige aanvallen te ontwijken en vele gevaarlijke bazen te verslaan. De game is volledig met de hand getekend en het wist met zijn animatiestijl en uitdagende maar bevredigende gameplay onze harten niet één, maar twee keer te stelen. Op het moment wordt gewerkt aan een uitbreiding. Die zal een nieuw verhaal, speelbaar personage en een gebied toevoegen.

Speel Cuphead nu op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De Cuphead-televisieserie zal exclusief op Netflix te kijken zijn.