Monster Hunter World Iceborne-trailer onthult Glavenus en Variant Monsters

Arran Winmai, 11 juli 2019
Profiel

Capcom bevestigt de toevoeging van Glavenus met een Monster Hunter World Iceborne-trailer. Glavenus is een machtig monster dat zijn scherpe staart kan verhitten en gebruiken als een zwaard. Het monster werd geïntroduceerd in Monster Hunter Generations. Er was al een hint naar zijn toevoeging in een eerdere trailer.

Ook worden er in de trailer twee Variant Monsters onthuld. “Variants,” zoals er vaak naar ze verwezen wordt, zijn alternatieve versies van bestaande monsters. In de trailer zien we Fulgur Anjanath en Ebony Odogaron. Fulgur Anjanath gebruikt elektrische aanvallen in plaats van vuur. Spelers moeten een manier vinden om te voorkomen dat Fulgur Anjanath elektriciteit in zijn lichaam op kan slaan. Ebony Odogaron heeft meer aanvallen dan de normale versie en gebruikt bovendien aanvallen met een ‘draak’-element. Ook kan het vlees eten om sterker te worden. Aan het einde van de trailer wordt er bovendien gehint naar een nieuw monster. Fans denken dat het slijm hint naar Brachydios.

Ten slotte toont de video meer beelden van de nieuwe Gathering Hub en de nieuwe kamer van de hunter. De Gathering Hub is gebouwd rondom een warmwaterbron en menig palico rust daar lekker uit. Het is bovendien mogelijk daar met je palico te spelen. Spelers kunnen hun kamer nog meer aanpassen dan voorheen. Het is nu onder andere ook mogelijk meubelen, decor en kleuren te veranderen naast de huisdieren die eerder al in de kamer gezet konden worden. Bovendien zal een latere update het mogelijk maken de kamers van andere spelers te bezoeken.

In een Developer Diary laat Capcom weten dat Iceborne ook Squad Cards zal toevoegen. Deze zijn vergelijkbaar met de bestaande Guild Cards. Echter bevat een Squad Card informatie over een gehele squad en niet over een enkele speler. Ook kan de Squad Leader leden aanwijzen als sub-leader. Die zullen ook de mogelijkheid hebben om andere spelers uit te nodigen voor de squad, of nieuwe leden te accepteren. Ten slotte worden er een paar nieuwe palico gadgets besproken. De Shieldspire Stooge kan gebruikt worden om een monster af te leiden. De Meow-cano schiet overal bommen naartoe. Ook wordt de geüpgradede Vigor Wasp, waarmee bewusteloze hunters eenmalig gered kunnen worden, even opnieuw besproken. Hoewel er geen details worden onthuld, laat Capcom ook weten dat zowel de trap- en plunder-gadget nieuwe mogelijkheden zullen hebben.

Speel Monster Hunter World: Iceborne vanaf 6 september op PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer de pc-versie uitkomt is nog onbekend.