Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Pampers Lumi-luiers.

Pampers is wel het bekendste merk als het gaat om luiers. Vandaag de dag wordt alles slimmer gemaakt en wordt overal data uit gehaald om je meer informatie te geven of om het leven makkelijker te maken. Aan deze slimme producten wordt nu ook de Pampers Lumi toegevoegd. Deze maakt slimme luiers via een sensor en het is bedoeld om het leven van de ouders makkelijker te maken.

De Lumi is een sensor om op de luier te plaatsen die de data naar de bijbehorende app sturen. Je kan zo onder andere zien of de luier nog droog is zonder dat je alle kleren eerst uit moet doen om dit te controleren. Pampers Lumi kan overigens alleen de plasluier detecteren. Bij een poepluier zal je toch echt zelf even moeten controleren, al is dit iets wat je vaak wel al ruikt. De sensor houdt ook bij of de baby slaapt en hoe lang de slaap heeft geduurd. Deze informatie kan allemaal worden opgehaald via de app.

Er is ook een camera beschikbaar die je kunt gebruiken als babyfoon. Je kunt de baby zien en horen, maar ook wordt er gecontroleerd of de luchtkwaliteit en temperatuur in orde is. Middels de app kan je te allen tijde de camerabeelden bekijken, zo lang je maar een internetverbinding hebt.