Doorgaan naar artikel
Apple Airpods 2
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Hoewel de Apple Airpods 2 behoorlijk prijzig zijn, vooral in combinatie met de draadloze oplaadcase, werken ze perfect met de Apple-producten. Het maken van de connectie, de functies die beschikbaar zijn en de hele Apple-ervaring is aanwezig. Daarbij is de geluidskwaliteit ook dik in orde. Klein nadeel is de harde oordopjes die niet kunnen vormen naar je oor waardoor ze misschien niet voor iedereen even lekker zitten.

In maart werd de Apple Airpods 2 aangekondigd, de opvolger van de eerste volledig draadloze oordopjes van Apple. Sinds de release van de Airpods zijn ze behoorlijk spraakmakend, met name door het design waarbij er een klein staafje langs je oor naar beneden loopt. Of je vindt het helemaal geweldig of je vindt het helemaal niets. Wij mochten aan de slag met de Airpods 2 en in deze review lees je wat wij ervan vonden.

De eerste uitvoering werd vol enthousiasme ontvangen en de meesten waren ook zeer positief over de kwaliteit en de werking van deze oordopjes. Apple is terug achter de tekentafel gekropen en hebben gekeken wat er nóg beter kan bij de nieuwe uitvoering. Wat het design betreft is deze nagenoeg gelijk gebleven. Het enige verschil is dat bij de draadloos oplaadbare case het LED-lampje is verplaatst. Dit lampje was voorheen aan de binnenkant aanwezig, maar bij de vernieuwde uitvoering is dit lampje naar de voorkant verplaatst. Zo kan je direct zien of je oplaaddoosje volledig is opgeladen door middel van een groen lampje. Het nadeel is echter wel dat dit lampje vrij snel uitgaat. Het lijkt erop dat het opladen is gestopt, maar dit is niet zo. Om de status te bekijken dien je dus de case van je oplaadstation te halen en deze er opnieuw op te leggen.

Apple Airpods 2

Voor de rest zijn de oordopjes gelijk aan de eerste uitvoering uit 2016. De herkenbare witte staafjes met de harde bolle oordopjes die in je oor gehangen worden. Ze gaat niet volledig in je oor zoals bij veel andere oordopjes, maar ze rusten in je oorschelp tegen de ingang van je oor. Dit zal voor de meeste mensen prima zitten, maar wanneer je wat kleine oren hebt kan het zijn dat ze wat losser gaan zitten of dat je het helemaal niet fijn vindt zitten. Toch zitten de oordopjes stevig in je oor en vallen ze niet zomaar uit, ook niet tijdens het sporten of bij plotselinge bewegingen.

Onder de motorkap heeft Apple wel het een en ander vervangen. Zo is de W1-chip vervangen door de nieuwe H1. Deze chip zorgt onder andere voor de connectie tussen je oordopjes en je iPhone. Met deze nieuwe chip in combinatie met Bluetooth 5.0 is het koppelen en schakelen tussen apparaten bijzonder snel geworden. Bij het openklappen van je oplaadcase krijg je vrijwel direct op je iPhone het bericht dat de Apple Airpods 2 gekoppeld zijn en wat de batterijstatus is van zowel de case als de oordopjes zelf. Dit is ideaal en je bent meteen op de hoogte van de batterijstatus.

Apple Airpods 2

Ook is de accuduur verbeterd. Zo kan je tot wel 5 uur luisteren naar je favoriete muziek voordat de dopjes weer opgeladen moeten worden. Dit gaat overigens automatisch wanneer je deze in het doosje plaatst. Ook langere telefoongesprekken zijn nu mogelijk. Waarbij je voorheen ongeveer 2 uur non-stop kon bellen kan dit nu 3 uur. Ook is de microfoon onder handen genomen waardoor er minder snel ruis plaatsvindt en waardoor je goede heldere gesprekken kunt voeren. De geluidskwaliteit is evenals bij de eerste uitvoering uitstekend. Kraakhelder geluid en de juiste balans tussen de verschillende tonen. Er is een lekkere bas aanwezig die een goede ondersteuning biedt voor verschillende muziekstijlen.

Apple Airpods 2

Middels het tikken op de Airpods kan je bijvoorbeeld naar het volgende liedje gaan of een gesprek beantwoorden. Bij de Apple Airpods 2 is het overigens niet meer nodig om Siri te starten. Dit werkt nu door simpelweg “Hé Siri” te roepen zoals we dat al langer gewend zijn op bijvoorbeeld je iPhone. Ben je klaar met je opdracht of het telefoongesprek dan zal de muziek die je aan het luisteren was automatisch verder gaan waardoor je je iPhone in je broekzak kan laten zitten. De duurste uitvoering van de Apple Airpods 2 kost met de draadloze oplaadcase €229 wat behoorlijk veel geld is. Zonder draadloos opladen dien je nog €179 te betalen voor een exemplaar. Er zijn veel alternatieven beschikbaar, maar door de samenwerking met je andere Apple-producten is dit de beste optie en zijn geld ook zeker waard.