'In 2021 krijgt iPhone TouchID en FaceID

Johan van de Westerlo, 06 augustus 2019
Profiel

De geruchtenmolen rondom de smartphones van Apple staat eigenlijk nooit stil. Zo kwam Ming-Chi Kuo, een analist van 9To5Mac, ermee dat in 2021 de iPhone TouchID en FaceID beide beschikbaar zouden zijn op de nieuwe toestellen. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog even afwachten.

Sinds de komst van de iPhone X heeft Apple de TouchID weggehaald. De vingerafdrukscanner was verwerkt in de homeknop, maar sinds de komst van de Iphone X werd de homeknop weggehaald om een volledig vullend scherm te krijgen. Hier maakte de FaceID zijn debuut waardoor de gebruikers hun toestel konden ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Ook concurrent Samsung had hun toestellen voorzien van gezichtsherkenning en inmiddels is ook de vingerafdrukscanner weer aanwezig op hun meest recente toestel in de Galaxy S10-serie.

De TouchID zal in de toekomst worden geplaatst achter het scherm, waardoor er geen fysieke knop aanwezig hoeft te zijn. Zo kunnen de gebruikers op twee manieren hun iPhone ontgrendelen. De kans is aanwezig dat er gebruikt gemaakt gaat worden van een ultrasone sensor die op een groter bruikbaar vlak gebruikt kan worden. Waarschijnlijk heeft Apple dit nooit goed werkend gekregen en dit daarom niet in hun laatste modellen toegepast. Hopelijk gaat het ze wel lukken in 2021. We wachten in ieder geval met smart op het verlossende antwoord van Apple.

Bron: 9To5Mac