Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Evenementenmanager / redacteur
Profiel

Voordat Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Operation Ember Rise eindelijk officieel werd aangekondigd en getoond, mochten wij anderhalf uur met de game aan de slag om zo alvast de nieuwe map en de twee nieuwe operators te leren kennen. Tijdens deze ochtend kregen we alle nieuwe informatie over het nieuwe seizoen en de toekomst van de game. Hieronder lees je alle informatie over het aankomende seizoen Ember Rise. De anderhalf uur rauwe opnames van onze gameplay kun je hierboven bekijken. Morgen begint de testfase van het seizoen en ongeveer over drie weken moet het seizoen voor iedereen beschikbaar zijn, inclusief de twee nieuwe operators en de gratis vernieuwde map.

Met Rainbow Six Siege Operation Ember Rise komen twee nieuwe operators. Dat zijn Amaru en Goyo. De aanvaller Amaru kan een enterhaak gebruiken om zo direct op het dak van gebouwen te komen, barricades te doordringen van een afstand of door een valluik naar boven te gaan voor een verrassingsaanval. De verdediger Goyo kan speciale schilden neerzetten die opgeblazen kunnen worden waarna er een vuurzee verspreidt, zodat aanvallers moeilijk verder kunnen. De schilden lijken op de gewone schilden, dus het is gokken welke veilig zijn.

Het level Kanal heeft een opknapbeurt gekregen en is nu beter gebalanceerd voor competitief spelen. Zo zijn er meer mogelijkheden voor rotaties en is ‘spawnpeeking’, waarbij je wordt neergeschoten zodra de ronde begint, flink lastig geworden. Zodoende krijgt iedereen een eerlijke kans tijdens de match.

Verder is er ook andere informatie over de game vrijgegeven. Zo krijgen we tijdens Rainbow Six Siege Operation Ember Rise ook een proef-Battle Pass, waarbij je unieke voorwerpen kan verdienen die alleen tijdens een bepaalde periode verkrijgbaar zijn. Als dat succesvol is, komt het seizoen erna een volwaardige Battle Pass, waarmee men nog meer cosmetische dingen kan verkrijgen. In november wordt daar meer over bekend, maar het is wel bekend dat er zowel een gratis als betaalde variant zal zijn.

Daarnaast zijn er ook verschillende kleinere aanpassingen die de kwaliteit van leven moeten verbeteren. Zo komt er een derde playlist, die de ideale verhouding tussen Casual en Ranked moet zijn. Mensen die onsportief zijn zullen beter worden aangepakt en nieuwkomers voor de game zullen een betere ervaring moeten krijgen om te wennen aan het spel.